Част от националите на България застанаха пред медиите и коментираха

...
Част от националите на България застанаха пред медиите и коментираха
Коментари Харесай

Волейболните национали ще извадят поука от грешките си преди мача с Финландия

Част от националите на България застанаха пред медиите и разясниха в първата среща от eвропейското състезание за мъже, на което страната ни е съдомакин.

Сред тях бяха капитанът Цветан Соколов, най-опитният в тима - либерото Теодор Салпаров, дебютантът на еврошампионат за мъже Симеон Добрев и разпределителят Георги Сеганов.

Диагоналът Цветан Соколов има вяра, че тимът ще направи своите заключения, с цел да поправи грешките си в идния мач.

" Ние не направихме това, което можем. Това не бяхме ние от тренировките. Нека отдадем дължимото на тима на Испания, на който нещата се получиха. Браво на тях, поздравления. Те в действителност изиграха волейбол без неточности. От това, което сме гледали, при тях в никакъв случай не е било по този начин. Не би трябвало да се оправдаваме, просто би трябвало да си извадим изводите, да гледаме напред и да се постараем да не позволяваме това освен това. Трябва да покажем спортна експанзия - нещо, което не направихме през днешния ден. Винаги когато бъркахме, не показвахме тази завист. А ние сме тим, който би трябвало да играе с страст, със завист, с експанзия във всеки детайл. Винаги когато сме го правили, нещата са ни се получавали. Днес направихме тъкмо противоположното - играхме много умерено. Дори го нямаше това напрежение, което е обикновено, изключително за тим хазаин. Може би това ни беше грешката. Трябва да си създадем всички заключения ", съобщи той.

Либерото Симеон Добрев също призна, че тимът не е съумял да придвижи на терена положителната форма, която е показал на подготовка.

" Пред тази аудитория възприятието е неповторимо, такова нещо бях гледал единствено по малкия екран. Обстановката на игрището беше напрегната. За страдание, не успяхме да излезем от сложната обстановка с положителната офанзива на испанците и с нашите прекалено много неточности на сервис. Този детайл го подобрихме в тренировките, само че не успяхме да го покажем в мача. Аз обаче имам вяра, че играта ни ще тръгне и още във втория мач против Финландия ще покажем напълно друго лице, да покажем нашата най-хубава игра. Старши треньорът ни сподели, че шампионата занапред стартира и всяко начало е мъчно. Ние сме сплав от доста опитни и доста млади състезатели. По-младите би трябвало да се вслушваме в казаното от по-опитните и да бъдем сплотени, като едно цяло ", добави той.

Неговият съотборник Теодор Салпаров е на мнение, че отбора би трябвало наложително да победи Финландия.

" Не успяхме да се оправим с крайните нападатели на Испания, които направиха страховит мач. Комплименти за тях. Видяхте, че имаме сбъркани 12 сервиса в един гейм, което демонстрира, че напрежението при нас е било доста огромно. Но с победа над по-добър съперник може да се окаже, че този мач не е толкоз съдбовен. Трябва да се активизираме за втория ни противник Финландия - за наложителна победа. И се надяваме, че ще покажем по-добра игра. Имахме и малко проблеми с вируси, не можахме да стартираме с шестицата, както бяхме упражнявали. Но похвали и за Алекс Николов, че събра сили и даже влезе в мача в третия гейм. В такива моменти си личи какъв брой обединен е един тим и какъв брой мощен е колективът. За страдание не успяхме да обърнем развоя на мача ", добави той.

Разпределителят Георги Сеганов призна, че напрежението е изиграло своята роля.

" Испанците играха доста добре по блокадата ни. Дори след мощни наши сервиси успяваха да завоюват точките с удари по пръстите. При нас имаше напрежение в първия гейм, само че испанците направиха свръхестествен мач в нахлуване. Срещу Финландия би трябвало да подобрим сервиса. Дори да не е толкоз мощен, най-малко да го вкарваме. Имаме работа и в отбрана ", показа той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР