Част от музикалния каталог на Куийн е напът да бъде

...
Част от музикалния каталог на Куийн е напът да бъде
Коментари Харесай

Каталог с музиката на "Куийн" е напът да бъде продаден за рекордните 1 млрд. долара

Част от музикалния азбучник на " Куийн " е напът да бъде продаден за над 1 милиарда $, оповестява английският " Таймс ". Каталогът съдържа песни на именитата група от 70-те и 80-те години

Правата за песните на " Куийн " в Северна Америка сега се държат от " Дисни мюзик ", а в останалата част на света от Queen Productions Ltd., където членуват Брайън Мей, Роджър Тейлър и Джон Дийкън, както и родственици на починалия Фреди Меркюри.

" Дисни мюзик " сега договаря с компанията " Юнивърсъл мюзик ", като упованията са договорката да бъде финализирана през юни и да надвиши 1 милиарда $. Рекордът досега се държи от Брус Спрингстийн, който през 2010 година продаде музикалния си каталот на " Сони " за малко над 500 млн. $. Сред най-големите покупко-продажби е и тази на Боб Дилън, който продаде каталога си с повече от 600 песни на " Юнивърсъл мюзик " за към 300 млн. $ през 2020 година

 Боб Дилън продаде целия си азбучник от записи на Sony Music Боб Дилън продаде целия си азбучник от записи на Sony Music

" Таймс " написа, че през последните години бизнесът с музикални права процъфтява, защото изпълнителите виждат опция да се подсигурят финансово за дълги години, а фирмите чакат вложенията им да се изплатят в дълготраен проект.

Музикалният съветник Бари Масарски разяснява пред " Таймс ", че музиката на " Куийн " е непреходна и е ентусиазъм освен за музикантите, а също по този начин за киното и рекламата. Той даде образец с на основателите си. Масарски акцентира, че песните на " Куийн " ще останат в историята и дефинира препоръчаната цена от 1 милиарда $ като изцяло предстояща.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР