Част от Министерския съвет ще бъде сменен и това е

...
Част от Министерския съвет ще бъде сменен и това е
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Едва 20% от българите подкрепят кабинета

Част от Министерския съвет ще бъде заменен и това е верният метод, счита политологът и съосновател на проучвателен център „ Тренд “ Димитър Ганев.

„ Единственото несъмнено към този момент наподобява, че няма да се съблюдава първичната спогодба при ротацията съставът на Министерския съвет да остане същият “, разяснява социологът в студиото на „ Добро утро, Европа “ по Euronews Bulgaria.
Не единствено от ГЕРБ, само че и от представители на Политическа партия – да вземем за пример от Лена Бориславова, чухме, че има неодобрение от представянето на някои министри.
Димитър Ганев, социолог („ Тренд “)

„ Този кабинет се употребява с много ниска, да не кажа рекордно ниска, оценка на работата си. След като има промяна на премиера и част от състава на Министерския съвет, това без подозрение ще даде глътка въздух, подтик, презареждане на доверието “, уточни Ганев.
Едва под 20 % от жителите имат позитивно отношение към кабинета. Над 70 % имат по-скоро отрицателно.
Димитър Ганев, социолог („ Тренд “)

По думите на социолога, от ГЕРБ-СДС евентуално усещат Асен Василев за по-колаборативен по отношение на техните стремежи по отношение на идната ротация и по тази причина са склонни да го поддържат за тази позиция.

„ Сглобката сега има болшинство от над 160 народни представители. Коя от обединенията, които поддържат това ръководство, има интерес от предварителни парламентарни избори? ГЕРБ биха ли имали повече народни представители и биха ли могли да ръководят с различен, с изключение на с ПП-ДБ и Движение за права и свободи? ПП-ДБ ще имат ли по-висок резултат на нови избори? Категорично не, ще имат по-нисък. Имат ли опция да ръководят с някой различен, с изключение на с ГЕРБ и Движение за права и свободи? Не “, акцентира Ганев.

Според него при нови избори има късмет на терена да се появи нов политически план.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР