Част от метачките на ОП „Чистота” ще влязат в XXI

...
Част от метачките на ОП „Чистота” ще влязат в XXI
Коментари Харесай

Оборудват метачките в Пловдив с прахосмукачки за улици и тротоари за 50 000 лева

Част от метачките на Оперативна програма „ Чистота” ще влязат в XXI век, като скоро ще разполагат с вакуумни устройства. От общинското дружество са пуснали социална поръчка за закупуването на прахосмукачки за събиране на листа и дребногабаритен боклук.

Поръчката е на стойност от близо 50 000 лв. с Данък добавена стойност, като бъдещият реализатор би трябвало да достави най-малко 24 броя вакуумни устройства според условията на Техническата спецификация.

Устройствата би трябвало да са нови, съпроводени със съответните документи за качество и генезис. В техническите характерности е записано, че всички устройства би трябвало да са с окомплектована със заменяем резервоар от филтруваща материя за многократна приложимост, с потребен работен размер най-малко 200 литра. Тя би трябвало да бъде с кабел най-малко 3 метра, като моторът да е бензинов най-малко 150 кубически сантиметра. Максималното тегло би трябвало да е 37 кг. Гаранцията би трябвало да е най-малко 12 месеца.

„ Имаме 416 метачки, а незаетите щатове са 16. Градът се разраства и в случай че съкратим личен състав, то това ще се отрази на качеството на услугата. Поради това би трябвало да се влага в техника, която да усъвършенства услугата”, изясни шефът на общинското дружество Димитър Георгиев преди време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР