Част от критериите за участие в конкурс за директор на

...
Част от критериите за участие в конкурс за директор на
Коментари Харесай

Промениха част от критериите за избор на директор на РЗОК

Част от критериите за присъединяване в конкурс за шеф на РЗОК да се уточняват, е решил Надзорният съвет на НЗОК на вчерашното си съвещание.

Промяната е във връзка с нужните документи за присъединяване в състезанието, като към този момент всички документи, за които това е съответстващо, ще би трябвало да бъдат нотариално заверени или оригинали. Досега в разпоредбите за документите не се уточняваше дали те би трябвало да са истински или копия, нито дали би трябвало да имат нотариална легализация.

Припомняме, че за изменение и допълнение на разпоредбите за избор на шеф на РЗОК се заприказва още преди година, когато за тях тогавашният представител на Министерството на финансите в Надзора Виолета Лорер. Нейното искане обаче беше в състава на конкурсната комисия да влизат и лица отвън състава на Касата, до момента в който актуалната смяна не визира този въпрос.

Надзорниците са решили още Касата да разгласи публични поръчка за закупуване на писалищен материали на стойност 212 500 лева без Данък добавена стойност и за доставка на електрическа сила за потребностите на органите на изпълнителната власт и техните администрации “, с планирана стойност за доставка за 2024 година за системата на НЗОК от 1 750 000,00 лева без Данък добавена стойност.

Надзорният съвет е разрешил и сключването на рамков контракт с „ Информационно обслужване “ АД, за осъществяване на действия по систематична интеграция, попадащи в обсега на Закона за електронното ръководство, включващи даването на услуги по създаване, поддържане, развиване и наблюдаване на работоспособността на осведомителните и информационните системи, употребявани от НЗОК, както и действия, които обезпечават осъществяването на тези услуги. Максимално допустимата стойност по контракта до 35 860 000,00 лева без Данък добавена стойност, а срокът му е до 31.12.2026 година След одобряването на План-графика за съответната година, възлагането на съответните действия по контракта се прави със поръчки, в границите на обсега и ресурсите, планувани за всяка от тях.

Решенията от съвещанието на Надзорния съвет от 25 май може да видите 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР