Част от кадровите промени, които служебното правителство прави в администрацията,

...
Част от кадровите промени, които служебното правителство прави в администрацията,
Коментари Харесай

Цонев за ГЕРБ: Сега пищят, но през 2009 г. и те правиха тотална чистка

Част от кадровите промени, които служебното държавно управление прави в администрацията, са наложителни, като образец за това е промяната на регионалните шефове. Това разяснява в студиото на „ Тази заран “ зам.-председателят на Движението за права и свободи Йордан Цонев.

„ ГЕРБ, да се изразя на малко по-свободен език, пищят от тези кадрови промени. Да им припомня, че през 2009 година те направиха тотална чистка на държавната администрация (…) Администрацията, която обезпечи влизането на България в НАТО и Европейски Съюз – ГЕРБ я почисти “, акцентира той.

Движение за права и свободи наблюдават процесите, като по думите му „ има и реваншизъм, само че има и някакви по-скрити ползи “. „ Не е загадка, че министрите от икономическия екип са от кръга „ Капитал “. Те са с прелестно обучение, с прелестни познания, само че едно мислено имаме. Принадлежността към този кръг води до избран вид дейности, които не са напълно чисти “, съобщи Цонев.

По думите му сега десницата съставлява „ следващото ребрандиране на политико-олигархичния кръг „ Капитал “ на Иво Прокопиев и Иван Кръстев “.

Той цитира почетния водач на партията Ахмед Доган, който в нощта на парламентарните избори през 2009 година декларира: „ За мен най-страшното нещо в нашия политически живот е мутризацията на политиката “. „ Имахме ли в предходния парламент партия „ Мутри вън! “, президентът сподели ли преди съвсем една година мутрите да бъдат изхвърлени от политиката? Защо се сетиха 12 години след думите на доктор Доган да приказват за мутрите в политиката? ГЕРБ беше промотиран от Иван Кръстев и Иво Прокопиев по това време, когато доктор Доган предизвестява, че това ще докара до мутризация на политиката “, разяснява Йордан Цонев.

В прав текст – докара ли ръководството на ГЕРБ до мутризация на политиката в България? „ Доведе – докара до приложимост на държавния уред за потребностите на една партия, до срастването на една партия с страната. Защо бяха тези митинги, за какво желаят промяна на този модел? Партията на Христо Иванов се нарежда като партия на митинга и на новото – тези хора доведоха ГЕРБ на власт, ГЕРБ е политически артикул на Иван Кръстев и Иво Прокопиев. Къде бяха тези хора, когато Движение за права и свободи през 2013 година смъкна ГЕРБ от власт – бяха на улицата и върнаха ГЕРБ на власт. Не единствено върнаха ГЕРБ на власт, само че и направиха още нещо – участваха в идващото ръководство на ГЕРБ “, акцентира Йордан Цонев.

По думите му обаче с „ Демократична България “ кардиналните им разлики не са огромни: „ Имаме много сходни стратегии, икономическите ни стратегии съвсем напълно се припокриват, познавам техните икономисти, превъзходни икономисти. (…) Заедно сме говорили с Христо в Народното събрание, че е добре да спрем с тази изразителност на стъпването на гърба на Движение за права и свободи, да приказваме за стратегии, да приказваме от какво има потребност България, да приказваме за проблемите, основани през тези години “.

В каква форма може да е това „ говорене “? „ Движение за права и свободи не би подкрепило нито един партийно-коалиционен кабинет. Движение за права и свободи би подкрепило само програмно-експертен кабинет, зад който застава болшинство в Народно събрание, което има стратегия с национални цели “, съобщи Йордан Цонев и подсети, че още от 2017 година Ахмед Доган е приказвал за експертна формула в ръководството и в този момент към този момент и другите политически водачи узряват за тази концепция – а служебното държавно управление сега „ има забавна формула “.

Какво е отношението на Ахмед Доган към Слави Трифонов и „ ИТН “? „ Д-р Доган почита Трифонов като съумял човек, само че не се е виждал с него повече от 10 година “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР