Част от жителите на “Овча купел” излязоха на протест. Години

...
Част от жителите на “Овча купел” излязоха на протест. Години
Коментари Харесай

Протест в Овча купел срещу неукрепен мост над река Владайска

Част от жителите на “Овча купел” излязоха на митинг. Години наред река Владайска подкопава пешеходен мост и близката улица в квартала, като заплашва скоро да ги компрометира, осведоми БТВ.

От едната страна на реката коритото е укрепено в по-голямата си част, само че до блоковете от другата страна липсва опора и брегът се свлича, създавайки заплаха за пътя и околните блокове.

Когато реката е по-маловодна се вижда и голяма дупка, която те назовават „ хралупа ”.

Юлиана Николова, която от години сигнализира институциите за казуса уточни, че всекидневно вижда по какъв начин брегът изчезва.

Имало е случай – две деца са паднали в реката предходната година поради неналичието на ограда. Разминали са се без пострадвания. След това живеещите вършат подписка с искане за обезопасяване, само че получават две опънати ленти.

Екатерина Станкова, основен инженер на регион “Овча купел” уточни, че за сектора се планува създаване на улицата, определен е реализатор и е извършена социална поръчка. В момента протичат отчуждителни процедури. На въпрос в какви периоди ще стартира ремонт, посоченото от нея „ в околните години ” провокира смеха на протестиращите.

Тя добави, че следва и реконструкцията на реката в сектора от ул. „ Народен воин ” към бул. „ Овча купел ”,но и това може да стартира до половин или една година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР