Част от избирателите на ГЕРБ предпочитат партията да се коалира

...
Част от избирателите на ГЕРБ предпочитат партията да се коалира
Коментари Харесай

Цвета Стратиева: Част от избирателите на ГЕРБ предпочитат ДПС пред ПП-ДБ

Част от гласоподавателите на ГЕРБ избират партията да се коалира с Движение за права и свободи, само че не и с „ Продължаваме промнята-Демократична България “. На това мнение е журналистът и влогър Цвета Стратиева , която разгласява къс разбор по тематиката във Фейсбук.

Според нея на обединяването ПП-ДБ няма да се наложи да прави компромис и да поема отговорност за присъединяване в основаването на държавно управление с ГЕРБ, което ще им помогне да запазят настоящия си електорат . Публикуваме цялостния текст на разбора без редакторска интервенция:

„ ГЕРБ + Движение за права и свободи + Има Такъв Народ = 116, държавно управление на малцинството. ПП-ДБ излизат от залата и кабинетът минава с понижен кворум. Печелившо и за двата лагера.

ЗА ГЕРБ:

От връзката ми с редови гербери през последните няколко месеца оставам с усещането, че за симпатизантите на ГЕРБ вероятно партньорство с ПП-ДБ би било по-неприемливо, в сравнение с такова с Движение за права и свободи, макар всичките поръчки и протегнати ръце от страна на водача им към обединяването. През последните 2 години анти-ГЕРБ реториката, която доминираше общественото говорене бе дотолкоз изострена, че Движение за права и свободи, бидейки в позицията на безконечния балансьор, остана най-премерената партия във връзка с ГЕРБ. При едно такова стичане на събитията, ГЕРБ хем се връщат още веднъж във властта, хем ще могат сами да си провеждат локалните избори (нещо, което постоянно до момента са правили). Пък и кой знае, може и за по-дълъг времеви небосвод да се задържи това държавно управление, в случай че в някакъв миг привлекат и Българска социалистическа партия.

ЗА ПП-ДБ:

ПП-ДБ не са с в по никакъв начин лека позиция. В техните редици последните месеци се следи някакво съмнение във връзка с твърдата линия против ГЕРБ. Една част от гласоподавателите им не престават да са изцяло непоколебими в неприязънта си към всякаква форма на съдействие с ГЕРБ, друга обаче стартира да намира държанието на обединението за неконструктивно, с оглед геополотическите цели и на фона на растежа на “Възраждане ”. В една такава обстановка, на ПП-ДБ няма да им се постанова да вършат следващия “исторически компромис ”, нито пък да поемат отговорност. Ще могат да запазят настоящия си електорат, като оставят ГЕРБ като победител да сформира държавно управление и да впрегнат целия си запас за локалните избори.

Това, въпреки и напълно за малко, обезсилва и главната теза на “Възраждане ”, че двете огромни евроатлантически обединения, които построяват акцията си на база взаимни обвинявания и ненавист, най-после ще се прегърнат, тъй като са ги строили от американското посолство. (Това би било единствено видимо, несъмнено, защото Движение за права и свободи и
Има Такъв Народ също имат доста мощно изразена евроатлантическа принадлежност и са лоялни към нея, изключително що се отнася до геополитическата ситуация).

Така че, както споделят американците ”УИН-УИН ”. Айде, правете нещо към този момент, че да вървим на море, не на избори. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР