Част от играчите на ЦСКА-София се включиха в световната кампания

...
Част от играчите на ЦСКА-София се включиха в световната кампания
Коментари Харесай

Футболисти на червените се включиха в камапнията BLM

Част от играчите на ЦСКА-София се включиха в международната акция против расизма Black Lives Matter. Тя бе стартирана след гибелта на Джордж Флойд, породена от служител на реда в Минеаполис, Съединени американски щати. От футболистите изявления в обществените мрежи направиха Али Соу, Брадли Мазику, Едвин Джеси и Рубен Пинто. " Черните животи имат значение. Разпространявайте обич измежду младото потомство, а не ненавист ", написа Соу.

Именно вторник бе избран като международен ден за респект към жертвата и за съществено покачване на вниманието към расизма. В акцията се включиха стотици известни спортисти и актьори.

В българския футбол в последните месеци имаше две сходни прояви. Първо на мача с Англия дребна групичка гамени насочиха обиди на расистка основа към английски играчи. После пък бившето крило на ЦСКА-София Вив Соломон-Отабор също стана обект на обиди в дуела с Арда (Кърджали) за купата.

Вчера пък бранителят на " армейците " Брадли Мазику навърши 24 години. Той е в отбора от месец септември предходната година. Люпко Петрович го дефинира като най-хубавия ляв бек в шампионата.

" Тема Спорт " Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР