Част от фасадата на сградата на Централна поща във Варна

...
Част от фасадата на сградата на Централна поща във Варна
Коментари Харесай

БНР: Централна поща във Варна на Марешки се руши

Част от фасадата на постройката на Централна поща във Варна се разрушава. Чака се съглашение сред притежателите, които я стопанисват, с цел да стартира ремонт.

Най-голям дял в собствеността има компанията на Веселин Марешки - " Варнафарма " ООД - 81%, " Български пощи " има единствено 10%, изясни шефът на Централна поща - Варна, Лиляна Драгоева. Дял има и банка ДСК.

След многочислени сигнали към Община Варна за евентуална заплаха от произшествия оттова изпращат целесъобразно писмо за осъществяване на ремонт до притежателите, оповестява БНР.

Писмото е от 25 февруари 2023 година. От страна на пощите се подхванати ограничения, препратени са предложения към съсобствениците за осъществяване на общо заседание, изясни Драгоева. Проведени са две срещи в границите на две седмици, с цел да бъдат разисквани предложения за възобновяване на фасадата. 

На 30 март м.г. е взето решение ремонтът да бъде предоставен на съответна компания, само че по думите на Драгоева до момента не е постъпвал при тях контракт за утвърждение.

Процедурата планува, откакто бъде показана офертата, тя да се съгласува със притежателите и на база на направена количествено-стойностна сметка, съразмерно на % благосъстоятелност, да бъдат разграничени разноските.

За да се пристъпи към решаването на този въпрос, най-големият притежател би трябвало да поеме самодейността, сподели още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР