Част от фасадата на сградата на Централна поща във Варна

...
Част от фасадата на сградата на Централна поща във Варна
Коментари Харесай

Фасадата на сградата на Централна поща във Варна се руши

Част от фасадата на постройката на Централна поща във Варна се разрушава. Чака се съглашение сред притежателите, които я стопанисват, с цел да стартира ремонт. Най-голям дял в собствеността има компанията на Веселин Марешки - " Варнафарма " ООД - 81%, " Български пощи " има единствено 10%, изясни шефът на Централна поща - Варна, Лиляна Драгоева. Дял има и банка ДСК.

След многочислени сигнали към Община Варна за евентуална заплаха от произшествия оттова изпращат целесъобразно писмо за осъществяване на ремонт до притежателите, оповестява БНР.

Писмото е от 25 февруари 2023 година. От страна на пощите се подхванати ограничения, препратени са предложения към съсобствениците за осъществяване на общо заседание, изясни Драгоева. Проведени са две срещи в границите на две седмици, с цел да бъдат разисквани предложения за възобновяване на фасадата. 

На 30 март м.г. е взето решение ремонтът да бъде предоставен на съответна компания, само че по думите на Драгоева до момента не е постъпвал при тях контракт за утвърждение.

Процедурата планува, откакто бъде показана офертата, тя да се съгласува със притежателите и на база на направена количествено-стойностна сметка, съразмерно на % благосъстоятелност, да бъдат разграничени разноските.

За да се пристъпи към решаването на този въпрос, най-големият притежател би трябвало да поеме самодейността, сподели още тя.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР