Част от ежедневието на всеки човек е да си разпределя

...
Част от ежедневието на всеки човек е да си разпределя
Коментари Харесай

Как да си спестим по 5 часа работа всяка седмица

Част от всекидневието на всеки човек е да си разпределя времето и да възнамерява дилемите за деня. Обикновено това е едно от първите неща, с които се захващаме заран, само че постоянно забързаното и натоварено всекидневие ни прекъсва или разсейва. Телефонът и компютърът към този момент са ни известили за получени имейли и тъй като се усещаме притиснати, незабавно се захващаме за работа, без да сме съумели да довършим планирането на дилемите.
 Кога възприятието на яд може да ни е от изгода
Кога възприятието на яд може да ни е от изгода

Ядосването си има и позитивна страна

Точно това разпокъсване на времето обаче, ни прави непродуктивни и по този начин се оказва, че би трябвало да отделяме повече време в образуване на деня си, в сравнение с в действителна работа. От Inc обаче имат концепция по какъв начин да вкараме повече успокоение и ред в всекидневието си.

Става дума за това да си изградим табиет всяка вечер преди лягане да отделяме по пет минути, в които на лист хартия да напишем всички неща, за които се сещаме, че ще би трябвало да свършим на сутринта.
 Снимка 648332

В този списък може да включим също и каквито и да било други хрумвания, които не е наложително да са свързани със задания. Идеята е просто да " излеем " мислите си върху хартията, с цел да освободим съзнанието си. Така мозъкът ни ще е надалеч по-спокоен, до момента в който се унасяме в сън.
 Снимка 648331

Хубавото на този табиет е, че има и още едно преимущество, с изключение на за продуктивността ни. И то е обвързвано точно с качеството на съня. Тъй като записването на мислите ни на хартия един тип разрешава на мозъка ни да не премисля непрекъснато идните задания, ще заспим по-бързо.
 Трите съвета за триумф на Бил Гейтс
Трите съвета за триумф на Бил Гейтс

Полезни във всяка обстановка

А колкото съответно за продуктивността - описът, който сме си създали предната вечер, ни остава от изгода през целия идващ ден, защото ни припомня какво имаме да свършим. С негова помощ не е нужно да отделяме време занапред да планираме дилемите, а непосредствено можем да преминем към осъществяването им. По този метод си спестяваме време, и то надалеч не малко - приблизително по към един час всеки работен ден, което сумарно прави по пет часа всяка седмица.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР