Част от чакащите хора за възпоменателната монета с лика на

...
Част от чакащите хора за възпоменателната монета с лика на
Коментари Харесай

Опашки се извиха пред БНБ за сребърната монета с лика на Христо Ботев

Част от чакащите хора за възпоменателната монета с лика на Христо Ботев ще я запазят за себе си

Цяла нощ, още от 20:00 часа нощес, хора чакат на опашка пред централния вход на Българска народна банка в София, с цел да се снабдят с възпоменателната монета по случай 175-та годишнина от рождението на Христо Ботев, предава БГНЕС.

„ Купувам монетата с колекционерска цел, тя е значима тъй като преди всичко е сребърна, а по-рядко монетите са от благородни метали. Общо взето ще я запазя за себе си, а може би след време ще я продам за инвестиция, макар че не съм колекционер. Нямам визия дали има и други монети с лика на Христо Ботев, един другар ми сподели за през днешния ден и взех решение да се сдобия и аз с една такава монета “, това съобщи Ангел Цойков от гр. Пазарджик.

„ Баща ми е събирал монети, аз също го върша, те са значими за България и желаеме да я притежаваме, щом я вземем ще я запазя за себе си “, това разяснява Пламен и разясни, че тази монета не е първата с лика на Христо Ботев. „ Има и от 5 лева, в този момент тази е с номинал от 10 лева “

„ С колекционерска цел купувам монетата и ще я запазя за себе си. Тя е скъпа за мен, тъй като е българска монета, тъй като Христо Ботев е огромен български бунтовник, стихотворец, доста значима фигура за България. Притежавам и монети на множеството велики български персони, сребърните соцмонети, с ликовете на Иван Вазов, Васил Левски, Раковски и Паисий Хилендарски “, показа Кирил.

Имаше и хора, които не знаеха за какво монетата е значима. „ Чакам си тук, тъй като ми е кеф. За пръв път пристигам и ми е забавно, в случай че взема тази монета ще я запазя “, съобщи Васко.

Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси в София, пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София на ул. „ Михаил Тенев “ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Първа капиталова банка АД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите Българската национална банка единствено по 1 монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, според показано нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответната възпоменателна монета. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР