Част от бургаските училища ще имат кетъринг в класната стая

...
Част от бургаските училища ще имат кетъринг в класната стая
Коментари Харесай

Кетъринг в класната стая като мярка срещу Covid-19 в Бургас

Част от бургаските учебни заведения ще имат кетъринг в класната стая като мярка против разпространяването на ковид. Едно от образователните заведения, въвели тази мярка е СУ " Епископ Константин Преславски ".

Кетърингът е единствено една от стъпките, подхванати против пандемията в учебното заведение. В учебният двор се строи беседка, където ще могат да се хранят учениците. Във вътрешния двор ще бъдат ситуирани шатри със същата цел. Създадени са зони за хранене на първия и втория етаж на учебното заведение, изясни шефът на СУ " Епископ Константин Преславски " Мартин Илиев пред bTV.

В учебния стол ще се хранят учениците от 1 до 4 клас. Учител ще следи за спазването на дистанцията сред тях. Столовата може да побере до 3 класа при съблюдаване на нужното разстояние и ограничения против ковид, по тази причина ще има график за влизането в нея.

На входа на учебното заведение има термална рамка, която мери температурата на влизащите в постройката. До нея е основана стая, в която ще се насочват учениците с висока температура, а по-късно родителите им ще ги взимат оттова, с цел да ги заведат на обзор, изясни Илиев.

Едното стълбище в учебното заведение се употребява единствено за качване, а другото за слизане, с цел да се разделят потоците от възпитаници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР