Част от богослуженията, които ще бъдат отслужени от Негово Високопреосвещенство

...
Част от богослуженията, които ще бъдат отслужени от Негово Високопреосвещенство
Коментари Харесай

Обявиха къде ще се състои Великденското богослужение в Стара Загора

Част от богослуженията, които ще бъдат отслужени от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан по време на Страстната седмица, ще бъдат изнесени на площада пред община Стара Загора. Промените в програмата на владиката се вършат за съблюдаване на условията на Националния действен щаб за битка с ковид. Това стана ясно на негова среща през днешния ден в Митрополитския дом с регионалния шеф Гергана Микова, с шефа на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) в Стара Загора старши комисар Стоян Стоянов и с началника на бранш „ Охранителна полиция “ комисар Илиян Илиев. Чрез видео връзка в срещата взе присъединяване и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.
Литургията за Лазаровден ще се отслужи в храм „ Св. Троица “, а всички останали служби ще в Катедралния храм „ Св. Николай “. 
Вечерните богослужения се изместват с час по-рано и ще стартират в 18 часа. Литийно шествие на Велика Събота, 18 април, ще тръгне в 23:15 часа от Катедралния храм „ Св. Николай Мирликийски “ до площада пред общината. Великденското (Пасхално) свещенодействие ще стартира в 23:30 часа на площада, където ще бъде и раздаването на Благодатния огън.
В среднощ митрополит Киприан ще насочи архипастирския си благослов към миряните във връзка Христовото Възкресение.
На така наречен Второ Възкресение, 19 април, в 10:45 часа още веднъж ще тръгне литийно шествие от Катедралния храм „ Св. Николай “ до площада пред общината, където в 11 часа ще бъде отслужено Пасхално свещенодействие, по време на което ще се чете Светото Евангелие на разнообразни езици.
Митрополит Киприан прикани миряните да останат по домовете си и да се възползват от опцията за присъединяване в службите посредством директното им лъчение в обществената мрежа Фейсбук , а тези, които са на площада или в храмовете да поддържат персонална хигиена, да употребяват защитни маски, да съблюдават регламентираното разстояние и да извършват напътствията на органите на реда за пропускателния режим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР