Част от българския национален отбор по спортна гимнастика - Теодор

...
Част от българския национален отбор по спортна гимнастика - Теодор
Коментари Харесай

Част от националния отбор по спортна гимнастика започна подготовка за новия сезон

Част от българския народен тим по спортна гимнастика - Теодор Трифонов, Божидар Златанов, Димитър Димитров, Даниел Трифонов и Райън Радков, водени от старши треньора на представителния отбор Милко Танкушев започнаха подготовка за новия сезон, оповестяват от БФ Гимнастика.

Националните се събраха за първия си лагер в залата на Национална спортна база „ Раковски “. На 15 януари към тях ще се причислят Еди Пенев и Йордан Александров. Гимнастиците се приготвят за присъединяване на Световните купи, където ще се опитат да завоюват квота за олимпийските игри в Париж. За задачата всички ще усложнят композициите си, само че ще заложат и на чисто осъществяване.

„ България има право на още една олимпийска квота. Тя се взима от присъединяване на 4 от 5-те международни купи за годината. Събират се точки и от там към този момент се дефинира кой ще завоюва виза. Всички имаме промени в съчетанията си. Наблягаме на компликация и непорочност. От месец октомври сме на лагер в София. Сега през януари започваме наиграване на съчетанията и се приготвяме за спортния сезон. Имам промени в съчетанията и на шестте уреда. Месец и половина преди надпреварата ще се реши кои съчетания ще се трансформират и кои нови извършения ще бъдат добавени. Засега на всички уреди съм добавил най-малко по 1 нов детайл “, показа Теодор Трифонов.

„ Хубаво, че федерацията ни дава късмет да се изявим всички. Това, което би трябвало да създадем е само да грабнем шанса, а за това би трябвало да сме добре готови. Разбира се би трябвало да имаме и доза шанс, с цел да спечелим най-малко още една квота за България. Аз ще акцентира на земята. Надявам се да изиграя едно много положително комбиниране. Имам една, две серии, които ще трансформира и ще ги усложня. Другото всичко ще си е както досега, с цел да мога да търси чистотата след променената серия. Смятам, че можем да се оправим и да дадем най-хубавото от себе си “, добави Димитър Димитров.

„ Искам да покажа много по –добри резултати от предходната година, тъй като направих доста неточности. Мисля, че мога да ги поправя. Мисля, че мога да съм по - сигурен в изиграванията си и ще направя всичко допустимо да взема квота. И аз на шестте уреда изучавам нови извършения. Не знам още какво ще вкарам, само че на успоредка сигурно ще усложня съчетанието. Ще заложа това, което играх на европейското състезание, само че не можах да го играя. Ще заложа на не толкоз сложна, само че чиста игра “, приключи Божидар Златанов.

Спечелилият виза за Игрите във френската столица Кевин Пенев ще продължи да тренира в Съединени американски щати до европейското състезание по спортна гимнастика за мъже, което ще се организира в края на месец април в Римини (Италия).

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР