Част от българите намериха отдушник от инфлацията и инвестираха в

...
Част от българите намериха отдушник от инфлацията и инвестираха в
Коментари Харесай

Богатите борят инфлацията с нови коли

Част от българите откриха отдушник от инфлацията и вложиха в покупка на нов автомобил. Страната ни е преди всичко по растеж на продажбите на нови коли в целия Европейски съюз. Скокът е от 46.4%, или 2177 продадени возила напряко от завода през септември 2022 година против срещу 1446 през септември 2021 година, сочат последните данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA). №1 сме и по общи продажби за първите девет месеца на 2022 година по отношение на 2021 година Все отново, значимо е да се означи, че като безспорна стойност новозакупените коли у нас са незабележим брой на фона на огромните европейски пазари. В Германия да вземем за пример са над 224 хиляди, във Франция - 141 хиляди, в Италия - 110 хиляди и така нататък

Новите 2177 автомобила съвсем няма да трансформират картината на автопарка в България. Според изследване на Nielsen едвам 14% от българите карат кола до 5-годишна възраст, при 18% автомобилът е сред 6 и 10 години, а останалите карат над 10-годишни коли.

Огромният интерес към покупка на коли евентуално е резултат от опити на хората да се спасят от инфлацията, проучват специалисти. Лихвите по спестявания в банките към момента не отлепят от нулата, само по-малките банки към този момент дават сред 1 и 2.5 % рентабилност, само че това важи за по-дългосрочно складиране от една година. При всички случаи обаче, при годишна инфлация от 18.7% /регистрирана през септември/, затварянето на пари в банка наподобява доста неприятно решение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР