Част от 80-метрова при снощните обилни дъждове в центъра на

...
Част от 80-метрова при снощните обилни дъждове в центъра на
Коментари Харесай

Кметството на с. Пороминово е застрашено от падане след срутване на подпорна стена

Част от 80-метрова при снощните значителни дъждове в центъра на кюстендилското село Пороминово. Няма потърпевши, само че постройката на кметството е застрашена от рухване.
Отсек от стената, висок към 4 метра, се е срутил от мощните дъждове върху пътното платно и на площада. Районът незабавно е отцепен, а кметството е евакуирано.
Кметът на селото Кирил Калинков за случая:
" Една подпорна стена падна, която държи площада и кметството, правена е 2006 година. Стената е на земята, има заплаха и кметството да се срути. Има застрашени 6 къщи, обаче са малко по-настрани, отново има стена правена, само че очевидно не е поддала тя ".
Комисия от специалисти е направила оглед на мястото. Установено е, че две бетонни пана от стената са паднали върху улицата. Друго пано, на към 7-8 метра след сриването, също е поддало. Размествания има и в други сектори.
На този стадий не се постанова евакуация на хора от прилежащи къщи. Застрашена от сриване остава постройката на кметството, удостовери заместник-кметът на община Кочериново Любка Йорданова:
 Срути се подпорна стена в село край Кочериново Срути се подпорна стена в село край Кочериново
Подпорна стена се срути рано тази заран след поройния дъжд през нощта в. с. Пороминово, община Кочериново, Кюстендилска област, предад...
„ Пострадали няма, случило се е във време, когато не са минавали коли и хора. То и няма по какъв начин да се стартира незабавно почистването, тъй като в случай че се стартира почистването, това може да провокира в допълнение срутване. Трябва да се произнесе „ Геозащита “ по това, какво би трябвало да се свърши. Това ще стане през днешния ден и на следващия ден. Засега не се постанова евакуация на хора. Застрашена е постройката на кметството, в която се намира и лекарският кабинет и хранителен магазин. Наблюдава се, кметският наместник следи нещата и при най-малката заплаха от срутване на останалите платна, в случай че възникне, те ще бъдат евакуирани “.
Ситуацията в е под цялостен надзор, няма заплаха за живеещите наоколо до мястото на случая, потвърдиха за БНР и от регионалната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ":
" Засега застрашени хора няма. Обезопасено е всичко с предпазни ленти, да не влизат вътре ", уточни шефът на районната работа на Пожарната в Кюстендил комисар Светлин Георгиев.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР