Часовникът, освен практичен аксесоар, винаги е бил символ на лукс

...
Часовникът, освен практичен аксесоар, винаги е бил символ на лукс
Коментари Харесай

Цветни диаманти, злато, опал и кожа от алигатор - това са най-скъпите часовници в света

Часовникът, с изключение на удобен аксесоар, постоянно е бил знак на разкош и авторитет. За някои даже съставлява същинска скъпа инвестиция. Защото постоянно за изработката на един ръчен часовник се влагат най-висококачествени материали и съоръжение с изключителна функционалност. Така те се трансформират в шедьовър на дизайна и инженерното майсторство.

Любопитно е да се срещнем с някои от най-скъпите и скъпи часовници, които сега съществуват в света, подбрани от Luxe Digital.

The Grand Complication Marie Antoinette

Мария Антоанета е известна като кралицата, която обича първокласния и изискан метод на живот. Тя е обожател и на красивите бижутата, и на изящните часовници.

През 1783 година тайнствен обожател поръчва на Breguet - швейцарско-френски производител да сътвори най-зрелищния часовник, юридически в миналото. Изработката му лишава 34 години и е наименуван " Мария Антоанета ". Стойността му през днешния ден се прави оценка на 30 милиона $.

След гибелта на кралицата часовникът със комплицирана направа се трансформира в легенда и шедьовър в света на часовникарството, и колекционерството. През 2004 година Breguet се пробват да сътвори тъкмо копие, което води до цели четири години проучвания и реконструкции.

 The Grandmaster Chime

Часовникът бе пуснат на пазара през 2014 година, с цел да означи 175-ата годишнина на компанията Patek Philippe, която го основава. Той е първият, създаван в миналото от неръждаема стомана. Циферблатът му е построен от злато и опал, каишката е направена от ръчно зашита черна кожа на алигатор.

Отличава се с надписа " The Only One ", а цената му е почти 31 милиона $.

Graff Diamonds The Fascination

Уникален е с това, че включва 152,96 карата от най-хубавите бели диаманти. Часовникът бе показан на Baselworld 2015 - първокласен панаир в швейцарския град Базел, като " най-ценният трансформируем часовник в света ". Той може да се носи и като гривна, и като пръстен, с помощта на усъвършенстваните механизми, които разрешават смяна на дизайна.

Цената на този неповторим часовник възлиза на 40 милиона $.

Graff Diamonds Hallucination

Отличава се с голям брой редки цветни диаманти - жълти, оранжеви, бели, сини и розови, равняващи се почти на 110 карата. Затова и цената му доближава зашеметяващите 55 милиона $.

Гривната на часовника е направена от платина, напълно покрита с диаманти, а циферблатът е декориран с розови диаманти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР