Часове след като вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев

...
Часове след като вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев
Коментари Харесай

Софтеурните компании: По-високият праг за осигуряване не е съгласуван с нас

Часове откакто вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев разгласи параметрите на Бюджет 2022 г, от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) разясниха, че с тях не е в съгласие нарастването на оптималният застрахователен предел.

Според заложените параметри в бюджета, прагът би трябвало да се усили от 3000 на 3400 лв.. На процедура, това ще понижи заплатите над 3000 с към 50 лв.. Работодателите също ще би трябвало да заплащат с близо 75 лв. повече.

По думите на Асен Василев, против нараствания предел са се оповестили главно от аутсорсинг промишленостите, а високотехнологичните компании, го поддържат.

" БАСКОМ е най-голямата и представителна асоциация на записаните в България софтуерни компании, само че макар декларираната от наша страна подготвеност, не сме търсени и не сме взели участие в разговор с Министерството на финансите по отношение на плануваното нарастване на оптималният застрахователен предел ", се споделя в известието на организацията.

Оттам припомнят още, че тази смяна ще засегне в най-голяма степен техните чиновници, тъй като те взимат и по-високи от междинните за страната заплати.

От асоциацията са наранени и от думите на вицепремиера, с които сдруженията от софтуерния отрасъл се опълчват едно на друго. Оттам също по този начин акцентират, че са един от браншовете, които работят напълно на ярко и с висока добавена стойност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР