Часове след като правителството на САЩ отхвърли предположенията, че ВВС

...
Часове след като правителството на САЩ отхвърли предположенията, че ВВС
Коментари Харесай

Вашингтон потвърди, че Израел е ударил сирийската база

Часове откакто държавното управление на Съединени американски щати отхвърли догатките, че Военновъздушни сили на страната са нанесли удар по въздушна база Т-4 в Централна Сирия и скоро, откакто Русия насочи пръста си към Израел, високопоставени американски държавни източници потвърдиха, че израелски самолети са нанесли ударите, а държавното управление на еврейската страна е уведомило авансово Белия дом, написа израелският Yedioth Ahronoth. 

Междувременно държавното управление на Израел отхвърля да разяснява въздушните удари, които са извършени край античния град Палмира и отхвърля да удостовери или отхвърли американските изказвания. Според основаната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на индивида минимум 14 военни, в това число и трима иранци са убити по време на удара, нанесен малко преди разсъмване, написа Блиц.

Междувременно стана ясно, че трима ирански бойци са починали в понеделник при удара по сирийската въздушна база в сирийската провинция Хомс. Правителството в Техеран счита, че зад удара стои Израел, предава AFP. Обвинявайки „ ционистки режим “ локална медия заяви, че „ трима бранители на светилищата са паднали като мъченици “ по време на нападението по базата. Техеран употребява термина „ бранители на светилищата “, когато приказва за своите бойци в Ирак и в Сирия.

Според заявление на сирийското Министерство на външните работи, изпратено до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на ракетния удар на израелските Военновъздушни сили по военното летище в провинция Хомс, Израел „ продължава да прави безнаказано нападателни набези по Сирия, с помощта на неограничената поддръжка, която му оказват Съединени американски щати “, предава ТАСС. В писмото се показва, че „ израелската експанзия е в отговор на триумфите, реализирани от сирийската войска по изгонването на терористичните групировки в Източна Гута на подстъпите към Дамаск “.

Външното министерство на републиката прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации „ с цялата си отговорност да се отнесе към нападателните дейности от страна на Израел и да предприеме ограничения по пресичането им “. Масираният ракетен удар бе нанесен рано сутринта в понеделник по военно летище Т4 в сирийската провинция Хомс. Според сирийските медии при офанзивата са убити и ранени военнослужещи. Дамаск упреква за офанзивата Израел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР