Часове, след като подписа своя договор в София, Якуб Швиерчок

...
Часове, след като подписа своя договор в София, Якуб Швиерчок
Коментари Харесай

Лудогорец представи новия си нападател

Часове, откакто подписа своя контракт в София, Якуб Швиерчок публично бе показан като футболист на Лудогорец на лагера в Турция. Директорът направление "Спортна администрация " в клуба Георги Караманджуков връчи фланелката с номер 70 на Швиерчок, като му пожела триумф, здраве и доста голове с екипа на шесткратния първенец. Минути по-късно нападателят даде малко изявление за формалния уебсайт на Лудогорец.

- Якуб, добре пристигнал в Лудогорец. Какви са първите Ви усещания от клуба?

- Отлични. Познавам този тим. Гледал съм няколко мача в Шампионската лига. Моят съотечественик Яцек Горалски ми е разказвал също за отбора. В Заглембе още играе Любомир Гулдан, който е бил в Лудогорец и пази доста положителни мемоари. От него знам за първите години на Лудогорец и първата купа. Срещнах се с управлението на клуба - със притежателя, със спортния шеф. Впечатлен съм от тяхното отношение към мен и тима.

- Гледал сте мачове на Лудогорец. Как виждате настоящия състав?

- Лудогорец няма конкуренция в България през последните години. Знам, че в отбора играят много технични футболисти, което е добре за мен. За един нападател е доста значимо хората към него да имат класа. Тогава за всички е по-лесно. Вярвам, че елементарно ще се сработим. Сега за мен е най-важно да се съсредоточвам в подготовката, с цел да бъда във форма за формалните мачове.

- Каква цел си поставяте в Лудогорец?

- Искам да оказа помощ на тима да стане първенец за седми път и да се показа почтено в мачовете с Милан.

- Как гледате на опцията да се изправите против един от най-великите италиански тимове?

- Това е вълнуващо. За всеки футболист е чест да играе против такива тимове. Аз не върша изключение. Щастлив съм, че ще имам късмет да играя в евротурнирите на такова равнище против сходен противник.

- Това не е първия Ви трансфер в чужбина. Бил сте в немския Кайзерслаутерн.

- Да, само че в Германия просто се случиха много неща за малко време, които ми попречиха да развия кариерата си. Трима треньора се смениха в интервала, в който играех за Кайзерслаутерн. Получих и травма, която ми попречи доста. В Германия не съумях да се наложа, само че в този момент още веднъж получавам късмет за изява в чужбина. Вярвам, че този път ще съумея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР