Часове след жестоката катастрофа с двама убити полицаи, предизвикана от

...
Часове след жестоката катастрофа с двама убити полицаи, предизвикана от
Коментари Харесай

Ето кои са загиналите полицаи от Бургас

Часове след жестоката злополука с двама убити служители на реда, провокирана от водач на рейс, пренасящ незаконни митранти в Бургас, станаха известни имената на починалите при осъществяване на служебния си дълг служители на реда.

 Това са младши контрольор - старши служител на реда в група „ Охрана на публичния ред “ в бранш „ Охранителна полиция “ в Първо РУ-Бургас Йордан Илиев и неговия сътрудник - старши служител на реда Атанас Градев, неведнъж награждаван за реботата си в полицията.

„ Двамата бяха изключителни служители на реда и желаеха да израснат в системата на Министерство на вътрешните работи. Те починаха като герои при осъществяване на служебния си дълг “, покрусени са сътрудниците им от Бургас.



Полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев починаха при опит да спрат рейс, пренасящ мигранти в Бургас

След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока служба в отдел „ Криминална полиция “ поради потвърдени качества. За последните три месеца згиналият Илиев е награждаван три пъти за проявен подвиг. Тази нощ той въобще не е трябвало да бъде на работа, поел е изключително дежурство в друго поделение, в което не са достигали патрулните служители на реда. 

Тази заран към 5,30 часа те са желали да оказват помощ на сътрудниците си и се включват в преследването на рейс с мигранти в региона на кръговото кръстовище „ Трапезица ” в опит да пресекат пътя му, само че той безусловно връхлита върху колата.

Според заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев, служителите на реда са създали три опита да спрат рейса, преди да стане злополуката на кръстовището „ Трапезица “ в Бургас, при която починаха двамата униформени чиновници на реда. 

„ Тази заран в 4:55 часа е изработен опит да бъде спрян рейса на построен контролно-пропусквателен пункт от „ Гранична полиция “, само че водачът на рейса не се подчинява. Има и втори опит на различен пункт преди Бургас и лидерът на транспортното средство отново подминава сътрудниците. Третият опит е към този момент от сътрудници от ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас, при който поражда нещастието. Шофьорът не се е подчинил, връхлита върху автомобила и умират двамата служители на реда “, сподели заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев.

На водещата фотография: служител на реда Йордан Илиев
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР