Часове след ареста, полицията върна Валиумния изнасилвач Йохан Стелингверф в

...
Часове след ареста, полицията върна Валиумния изнасилвач Йохан Стелингверф в
Коментари Харесай

Обрат около ареста на Валиумния изнасилвач

Часове след ареста, полицията върна Валиумния изнасилвач Йохан Стелингверф в жилището му. Причината е, че наблюдаващият прокурор ще вземе дефинитивно решение за мярката му за неотклонение, откакто бъде разпитана пред арбитър втората му жертва, която е унгарка.

Дотогава холандецът ще остане в жилището си на ул. „ Одрин “, където живее чартърен от април предходната година. Пред жилището му има непрекъсната полицейска защита, написа trafficnews.bg.

Днес пред арбитър от Софийски градски съд бе разпитана втора негова жертва от Унгария. Тя е била насилена през ноември, като твърди че е отишла по лично предпочитание в жилището му, само че не е била съгласна да прави секс с него.

Два месеца по-късно 32- годишна столичанка попада под въздействието на чара на Йохан в клуб "Мементо " и също приема поканата му да вечеря с него в жилището му. След пиво, евентуално с упойващо вещество, следва брутално обезчестяване.

Йохан Фредерик Стелингверф има дебело престъпно досие. Той е хубав и обаятелен, само че внезапно може да стане рисков, споделя за него холандският публицист Anne Kruijsen.

Ето част от изявлението с холандския публицист Anne Kruijsen от нидерландското издание Hart van Nederland:

- Осъждан ли е до момента Йохан Стелигверф?
- Преди доста години той беше в пандиза в Нидерландия. Беше упрекнат за няколко изнасилвания в страната. Властите го оповестиха за търсене и той бе арестуван в Бразилия и екстрадиран. Тогава е бил наказан на 10 години затвор, а по-късно присъдата му бе понижена на 5 години. В Нидерландия е добре прочут на медиите.

- Някой от вашите медии правили ли са изявление с негови жертви? Разговаряли ли са с Йохан?
- До момента не съм чел никакви негови изявленията. Единственото му присъединяване е в една телевизия в Малта, тъй като там против него също е имало обвиняване за обезчестяване от локална жена, само че той пред публицистите е декларирал, че не е отговорен и тя го е натопила.

- Знаете ли дали Йохан поддържа връзка с родителите си?
- Трудно е да се каже, тъй като нямаме връзка с неговите родители. И не можем да кажем дали въобще живеят там. До момента това, което знам е, че се свързал с неговите родители, когато е бил в Бразилия.

Полицията е схванала, че контактува с тях. Имаше нещо съмнително за родителите му, които може би му оказват помощ с неговата отбрана, само че не е потвърдено нищо за момента.

- Защо този човек непрекъснато се измъква от закона?
- Трудно е да се потвърдят тези закононарушения. Винаги е бил интелигентен, в неприятния смисъл. Срещу него е имало обвинявания в доста страни, само че в никакъв случай не са били потвърдени. Винаги се е стигало единствено до съмнения. Той е доста образован.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР