Часове преди срещата за ситуацията в Либия в Берлин, Гърция

...
Часове преди срещата за ситуацията в Либия в Берлин, Гърция
Коментари Харесай

Словесни нападки между Гърция и Турция по темата Либия

Часове преди срещата за обстановката в Либия в Берлин, Гърция и Турция си размениха остри словесни нападки.

 © БГНЕС
Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че Гърция " се е побъркала ", че не е поканена на срещата в Берлин и добави, че министър председателят й Кириакос Мицотакис подхваща " неверни стъпки ", като кани за договаряния фелдмаршал Халифа Хафтар. Ердоган добави, че Мицотакис поема в неверна посока в двустранните връзки с Турция.

Гръцкото министерство на външните работи отговори малко след Ердоган: " Що се отнася до верните стъпки, минимум парадоксално е, че нормалният извършител на интернационалното право в нашия район се пробва да дава уроци ".

" Постоянна грижа за Гърция е предприемането на стъпки, които подсигуряват сигурността и стабилността в района, а не създаването на политика посредством безпочвени и провокативни забележки ", добави външното министерство на Гърция.
 Части на Хафтар блокираха петролни терминали в Източна Либия Части на Хафтар блокираха петролни терминали в Източна Либия
Националната петролна корпорация на Либия разгласи изключително състояние, откакто през днешния ден главните терминали в източната част на страната бяха блокирани о...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР