Часове преди срещата във Варна на турския президент Реджеп Ердоган,

...
Часове преди срещата във Варна на турския президент Реджеп Ердоган,
Коментари Харесай

Радев на поклонение за Деня на Тракия: Всички политици трябва да преклонят глава днес

Часове преди срещата във Варна на турския президент Реджеп Ердоган, европейските водачи и премиера Бойко Борисов, българският президент Румен Радев отиде на поклонение във връзка Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея в столицата. По време на церемонията президентът означи, че всички политици би трябвало да преклонят глава през днешния ден на това място. На 26 март честваме най-голямата победа на Българската войска през Балканската война - п ревземането на Одринската цитадела през 1913 година
 
По време на тържественото поклонение президентът Румен Радев акцентира, че прекършените ориси на тракийските българи не са съумели да изпепелят родовата памет и вярата, че справедливостта някой ден ще спечелва.
 Президентът Румен Радев БГНЕС
„ В Деня на Тракия мястото на всеки български общественик е тук, измежду вас! Да желаяме амнистия, да почетем жертвите, да ви чуем и да отстояваме дружно правата ви на български жители “, сподели президентът.
 
Радев добави, че въпросът за дължимите компенсации за парцелите на тракийските бежанци не може да се премълчава от никакви съображения.
 Президентът Румен Радев БГНЕС
По мотив срещата във Варна президентът съобщи, че се надява да не останем единствено в ролята на домакини.
 
„ Надявам се министър председателят да сложи въпроса за невмешателство на Турция в нашите вътрешни работи - в изборния развой, в религиозните ни каузи, а също по този начин и за обезщетение на тракийските бежанци. Важно е също по този начин европейските водачи да схванат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е обикновено ние да чакаме от тях да отстояват българския интерес “, уточни още Радев.
 
Държавният глава още веднъж повтори, че с турския президент може да беседва в границите на идната среща на върха на НАТО през юли в Брюксел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР