Часове преди Рождеството ви припомняме една много кратка, но поучителна

...
Часове преди Рождеството ви припомняме една много кратка, но поучителна
Коментари Харесай

Коледната притча за елхата и лампичките от Паулу Коелю

Часове преди Рождеството ви припомняме една доста къса, само че поучителна история за това по какъв начин би трябвало да се научим да вършим своята равносметка. Ето я и нея:

В навечерието на Коледа пътешественикът и жена му оценявали годината, чийто край наближавал. На обяд в единствения ресторант в едно Пиринейско село пътешественикът почнал да се оплаква, че не е тръгнал по пътя, по който съгласно мнението му той е трябвало да върви.

Жена му втренчено гледала Коледната елха, която украсявала ресторанта. Пътешественикът си помислил, че тя повече не се интересува от диалога и сменил тематиката: „ Не са ли чудесни лампичките на елхата! “ — споделил той. „ Да, по този начин е — дала отговор жена му.

- Но в случай че се вгледаш по-внимателно, ще видиш, че измежду дузина лампички има една, която е изгоряла — споделила жена му.

- Струва ми се, че вместо да гледаме на миналата година от позиция на дузината благословения, които я осветиха, ти зацикли на единствената лампичка, която нищо не осветява.

/Паулу Колелю/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР