Часове преди да е ясно дали ще има ново правителството

...
Часове преди да е ясно дали ще има ново правителството
Коментари Харесай

Кирил Петков назначи зам.-министри на регионалното развитие в 12 без 5

Часове преди да е ясно дали ще има ново държавното управление министър председателят в оставка Кирил Петков назначи втори заместник-министър на районното развиване и благоустройството - Александър Стоянов . Това излиза наяве от известие на държавната пресслужба.

Дни откакто Народното събрание гласоподава избор на съмнение на държавното управление на Кирил Петков, министър председателят освободи на районното развиване от квотата на " ИТН " (ИТН) - Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова.

На същата дата - 27 юни той назначи за заместник-министър на районното развиване инж. Ивайло Стайков. Преди да заеме поста той беше (ИТН) от квотата на вицепремиера и министър на финансите в оставка Асен Василев, който сега е номиниран за министър председател.

Ивайло Стайков беше определен за народен представител в 47-ото национално заседание от 29 МИР Хасково с листата на " Продължаваме промяната ". Той заемаше третата позиция след Асен Василев и министърът на културата в оставка Атанас Атанасов.

Стайков е магистър инженер по специалността " Строителство на здания и уреди " от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София. Има и следдипломна специализация " Мениджмънт на строителството и капиталовите планове " - още веднъж в УАСГ.

Назначеният в сряда за заместник-министър на районното развиване Александър Стоянов също е от квотата на " Продължаваме промяната ". По обучение той е инженер от Минно-геоложкия университет " Св. Иван Рилски ". Магистър е и по " Противодействие на престъпността и тероризма " от Нов български университет. Има богат опит в областта на строителството и финансите, като в последните години извършва функционалностите на помощник-синдик в разнообразни сдружения, е посочено в държавното известие.

Подмяната на фрагменти в Министерството на районното развиване и благоустройството, което ръководи бюджет от над 2.5 милиарда лв., стават в миг, когато остават часове от работата на кабинета " Петков ". Към момента е малко евентуално " Продължаваме промяната " да успее да сформира ново държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР