Чашата вино често пъти е част от вечерята ни. Тя

...
Чашата вино често пъти е част от вечерята ни. Тя
Коментари Харесай

Ако пиете вино всяка вечер, в тялото ви ще се случи ТОВА!

Чашата вино неведнъж е част от вечерята ни. Тя се явява като отлично средство за свършек на дълъг и изтощителен работен ден. Гроздовата напитка е обичана за милиони хора по целия свят. Разновидностите виновност са толкоз доста, че всеки съумява да открия своя изискан усет, галещ небцето му.

Ако сте последователи на винените питиета и не пропускате опцията вечер да отпиете няколко глътки от чашата, то би трябвало да сте наясно както с позитивните резултати от виното, по този начин и от евентуалните опасности за здравето.
Какво се случва с тялото ни, в случай че всяка вечер консумираме по чаша вино? • Възможно е възстановяване на равнищата на кръвното налягане;
Във винените питиета се съдържат антиоксиданти, които може да окажат удобен резултат освен върху нервната система, само че и на кръвното налягане. Не е изключено кръвното налягане да се намали с няколко пункта, поради полифенолите, съдържащи се в напитката.
• Виното подтиква потребните бактерии в червата;
Плодовите захари, в композиция с ферментиралите полифенолни съединения, оказват удобно влияние върху червата. Те способстват за стимулиране на пробиотични бактерии. В резултат на това може да се усъвършенства храносмилането, както и усвояването на питателните субстанции.
• По-добро здраве на очите;
Във виното се съдържа съединението ресвератрол. То работи предпазващо на очите. Съединението потиска възпалителните процеси, които е допустимо да причинят хронични болести на очите.
• Помага при депресия; Каква е разликата межу Мерло, Каберне, Сира и Пино Ноар?
Надали има сезон от годината, друг от зимата, в който всеобщо се употребява алено вино. Да не приказваме пък за коледните празници, ко...
Прочети повече
Хората, които всяка вечер пият по една чаша алено вино, защищават себе си от депресивни положения. Гроздовата напитка способства за повишаване равнищата на благополучие и по този метод не разрешава отключване на меланхолия.
• Запушен нос;
Това е една от евентуалните вреди от постоянна консумация на вино. Ако всяка вечер, откакто изпиете чашата си с вино, забелязвате, че носът ви се запушва, това може да значи, че сте чувствителни към хистамините. Това са химикали, които се отделят от лигавицата на стомаха след консумация на алергени.
• Главоболие.
Много хора си мислят, че появяването на главоболие е реалност след приема на големи количества вино. Истината е, че това напълно не е по този начин. Дехидратация, освобождение на хистамини, захарите, съдържащи се в напитката – всичко това може да отключи главоболие.

Пийте вино, само че постоянно в умерени количества. Помнете, че то може да е доста потребно за здравето ви, само че може и да ви подреди. Ако забелязвате каквито и да е неразположения, консултирайте се със експерт.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР