Чаша хубаво ароматно кафе винаги може да даде бодър старт

...
Чаша хубаво ароматно кафе винаги може да даде бодър старт
Коментари Харесай

Как да бъде кафето ни най-вкусно и полезно

Чаша хубаво ароматно кафе постоянно може да даде жизнен старт даже и на най-мудния ден. И добре, че в множеството случаи кафето се смята за част от здравословния режим на хранене. Стига да не прекаляваме с него, несъмнено.
 Кофеинът и позитивният резултат върху наднорменото тегло и следствията от него
Повече кафе - по-малко килограми

Кога уравнението е правилно

Ето няколко съвета, с които всеки фен на кафе може да извлече оптималната изгода от ободряващата напитка, тъй че хем да се наслаждения на най-хубавия ѝ усет, хем в границите на здравословните граници да усети удобните за организма резултати.

Кафе на зърна против смляно кафе

Кафето на зърна е за предпочитане пред смляното, защото съдържа по-малко свободни радикали и надлежно повече изгоди за организма ни, като оказва помощ против оксидативния стрес и възпаления в тялото.
 Снимка 658751

Съхранение

Съхранението също има отношение към свободните радикали в кафето. Тъй като досегът с въздух води до увеличението им, е целесъобразно да държим кафето в херметически затворен съд.

Сутрешното кафе

През първите няколко часа след пробуждане равнищата ни на кортизол са най-високи. Постепенно те стартират да спадат. По-късно заран, към 10 часа, е подобаващият миг да посегнем към първата си чаша кафе за деня, в случай че желаеме да извлечем най-вече изгоди от него.
 Снимка 658753

Количеството

Колкото и да обичаме кафе, с цел да остане то част от един здравословен режим, не трябва да прекаляваме. Препоръчителният дневен банкет на кофеин е 400 мг. Това се равнява на към четири чаши кафе.

Като италианците

Както знаем, италианците пият кафето си бързо. И с право. Не е добре по няколко часа да отпиваме на дребни глътки от чашата си, защото престояването на кафето го лишава от потребните антиоксиданти и покачва неговата киселинност. Последното може да докара до разнообразни здравословни проблеми, като неприятно храносмилане и киселини, както и нарушен зъбен гланц.
 Снимка 658752

Следобедното кафе

Подобно на утринното, следобедното кафе е табиет за доста хора. По-добре е обаче да се въздържаме от дозата кофеин в по-късните часове, защото може да повлияе отрицателно на съня ни.
 Защо да пием кафето си с какао вместо със захар и сметана
Неочакваната съставна част, която прави кафето още по-полезно

Толкова е известна, а не сме се сещали

Някои го избират... черно

Много и разнородни са добавките, които можем да сложим в кафето си. Освен общоприетите захар и мляко, към този момент съществува изобилие от сиропи, които обаче е добре да заобикаляме. Ако желаеме кафето ни да остане част от здравословния ни режим, е най-добре да го пием оптимално чисто, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР