Час преди началото на поклонението пред голямата Стоянка Мутафова актьорите

...
Час преди началото на поклонението пред голямата Стоянка Мутафова актьорите
Коментари Харесай

Любо Нейков за Стоянка Мутафова: Загубих втората си майка, много ми е мъчно

Час преди началото на поклонението пред огромната Стоянка Мутафова актьорите от Сатиричния спектакъл са се събрали по гримьорните. На място към този момент са и други известни лица.

" Някаква Божа работа е личността на Стоянка. Така се е родила, няма друга като нея, велика е ", споделя за нея Христо Гърбов, част от трупата на театъра.

" Друго такова страшилище театърът ни няма, няма и да има ", добави колежката му Мария Статулова.

" Ненормално надарена жена беше. Обичах я доста ", разяснява Бина Харалампиева, началник на Малък градски спектакъл " Зад канала ".

" Един безконечен доктор е Стоянка. Беше " лекар Смях ". Загубих втората си майка, доста ми е мъчително. Тя е стожер на културата у нас - нещо, което не е доста типично за днешно време ", сподели Любо Нейков.

" Много съм си приказвал с нея, Стояна е една голяма театрална загадка. И в един кадър да се появи, все едно е играла от самото начало - такова наличие имаше. Мястото й е празно в Сатирата ", добави артистът и илюзионист Ненчо Илчев.

" Стоянка беше от различен порядък създание. Да кажа, че я обичам, някак си я уеднаквявам със себе си. Отношението ми към нея беше доста по-могъщо и извън чисто човешките страсти. Удивителен преподавател беше Стоянка. Удивлявах й се непрестанно ", показа Албена Павлова, също част от трупата на Сатиричния спектакъл.

" Ще запомня Стоянка със силата й. Имах достойнството и удоволствието да бъда на последното й зрелище. Беше същинска хала - с това ще я запомня. Силна и велика жена ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

Пред театъра към този момент има сложени венци от редица министерства, Политическа партия ГЕРБ, Българска социалистическа партия, както и Червения кръст. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР