Чаровната д-р Неделя Щонова, позната на зрителите от Духът на

...
Чаровната д-р Неделя Щонова, позната на зрителите от Духът на
Коментари Харесай

Известната чаровна невроложка Неделя Щонова се чувства изморена от лъжите на хората

Чаровната доктор Неделя Щонова, позната на феновете от „ Духът на здравето “ по Би Ти Ви, раздруса мрежата с поста си. Той бе споделен от хиляди хора единствено за броени дни и часове.
Ето какво показа невроложката:
Неделя Щонова е изтощена от лъжите на хората
„ Хората лъжат. Казвам го без възторг и без драма. Измислят си светове, страсти и усеща. Придават си значимост благодарение на думите. Носят маски, станаха подправени.
Наскоро, след тежка разлъка, една другарка ми сподели: – Мисля, че ме е лъгал от самото начало.

Това не ме изненада, в противен случай. Част от нещата е. Реагирах умерено. Не се ядосах, не се изумих. Щях да съм изненада, в случай че е бил откровен. Това през днешния ден го няма.
И по този начин е освен във връзките сред мъж и жена, а във всичко. Хората са ловки в това да ти завъртят главата. Искреността е друго нещо. Тя е за алената книга. Хванала е прахуляк.
Хората не я практикуват, тъй като с нея подхващат прекомерно огромен риск. Така има възможност да чуеш неща, които може да не ти харесат. Така няма да имат власт над теб, тъй като ще са прекомерно съблечени.

Голотата е неуместна. Плашеща. Скъпите облекла и лъжата си наподобяват. И двете служат за илюзия до време. Запълват, придават значимост, само че до време. След това овехтяват. Износват се. Остава пусто.
Само човек, който е сигурен в себе си, може да си разреши да бъде откровен. И undone… Когато се научим да се срещаме и разделяме красиво… и с хората по пътя си, и с живота, и с материалните неща… когато приемем умерено и почтено дори… сложните диагнози… даже неизбежното… ще сме малко по-близо до душата си.

Когато сме покрай душата си, постоянно сме по-спокойни. Винаги… По-искрени. Всичко стартира от откровената ни връзка със самите себе си. Когато това отсъства, губим ориентир, прочувственият ни компас откача.

В човешките връзки има прекалено много поза, предпочитание за владеене и прекомерно малко откровеност. Твърде доста комфортна отдалеченост и прекомерно малко храброст да изричаме истината. Твърде доста непотребна вежливост.

Искреността е леко плашеща, тъй като е същинска. А същинските неща днес… напълно не са чак толкоз доста. Самоинквизираме се с двуличие. Опиянени сме да съдим, отмъщаваме, притежаваме.

Трудно прощаваме. А това разболява. Страхуваме се от измененията. Канонизираме привички, показа, държания. Искреността е прекомерно красива, с цел да се опише с думи. Леко плашеща, но… в действителност, неземно красива! “, безапелационна е Неделя Щонова.

Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР