Чарлз III беше коронован и вече официално е новият крал

...
Чарлз III беше коронован и вече официално е новият крал
Коментари Харесай

Короноваха Чарлз Трети

Чарлз III беше коронован и към този момент публично е новият крал на Обединеното кралство. Минути преди този момент той постави и клетва на церемонията в Уестминстърското абатство, която протича по традиция, непроменена от към 1000 години.

„ Скъпи почитаеми, ние сме се събрали, с цел да се поклоним и да възхвалим Всемогъщия Бог, да отпразнуваме живота на нашите нации, да се помолим за Чарлз, нашия крал, да признаем и да благодарим за живота му в работа на тази нация, на кралствата и на Британската общественост и да станем очевидци с наслада на неговото помазване и коронясване, на това, че е обособен и отдаден в работа на своя народ, сподели архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби.

Неговото въведение беше последвано от осъществяване на „ Kyrie eleison ” - за първи път музикално произведение на уелски език се извършва на коронация. Застанал до 700-годишния стол за коронация, Чарлз се обърна с лице към четирите страни на абатството, с цел да бъде провъзгласен за „ безспорен крал ” пред паството.

The King turns to each of the four points of the compass before The Archbishop of Canterbury proclaims him the ‘undoubted King’. The congregation shouts ‘God Save King Charles!’.

Чарлз постави коронационната клетва - законово условие, защото законът, признат през 1689 година, задължава крал Уилям и кралица Мери да обещаят да поддържат протестантската религия.

„ Аз, Чарлз, тържествено и откровено в наличието на Бога изповядвам, потвърждавам и декларирам, че съм правилен протестант и че съгласно същинското желание на постановленията, които обезпечават протестантското заместничество на престола, ще поддържам и подкрепям упоменатите постановления в границите на силите си съгласно закона ”, сподели той.

„ Винаги, съгласно предназначението на тази гала за възкачване на трона, ще подкрепям и извършвам, доколкото мога и съгласно закона, всичко, което дадох обещание ”, закле се Чарлз III. 

Малко по-късно тържествено на главата му бе сложена и кралската корона.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР