ЧАРЛСТЪН, Западна Вирджиния (АП) — Републиканският губернатор на Западна Вирджиния

...
ЧАРЛСТЪН, Западна Вирджиния (АП) — Републиканският губернатор на Западна Вирджиния
Коментари Харесай

Губернаторът на Западна Вирджиния подписа неясен закон, позволяващ на учителите да отговарят на въпроси относно произхода на живота

ЧАРЛСТЪН, Западна Вирджиния (АП) — Републиканският губернатор на Западна Вирджиния Джим Джъстис подписа закон в петък, който съгласно поддръжниците предизвиква свободния продан на хрумвания в класните стаи по естествени науки, макар възраженията на съперниците, които споделиха, че неразбираемо дефинираната мярка може да разреши нахлуването на религията в държавните учебни заведения.

Законодателството разрешава на учителите в държавните учебни заведения да дават отговор на въпроси на учениците „ по отношение на научните теории за това по какъв начин са се появили вселената и/или животът “. Грейди, преподавател в държавно учебно заведение, сподели, че сътрудници преподаватели са й споделили, че не се усещат удобно да дават отговор на въпроси за теории отвън еволюцията, тъй като не знаят дали това е възможно.

Говорейки за законопроекта в Сената през януари, Грейди сподели, че законопроектът има за цел да обясни по какъв начин учителите могат да подходят към тези обстановки.

„ Това гласи: „ Ако студент ви зададе въпроси по отношение на доктрина, за която е чел или е чувал – мо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР