Чарли Мънгър, милиардерът и вицепрезидент на Berkshire Hathaway, изглежда не

...
Чарли Мънгър, милиардерът и вицепрезидент на Berkshire Hathaway, изглежда не
Коментари Харесай

Милиардерът Чарли Мънгър критикува AI

Чарли Мънгър, милиардерът и вицепрезидент на Berkshire Hathaway, наподобява не е обезпокоен от възходящия хайп към изкуствения разсъдък (AI).

По време на неотдавнашната конференция, проведена от Zoom Communications Plc, Мънгър изрази убеждението си, че понастоящем AI притегля повече внимание, в сравнение с заслужава.

Изкуственият разсъдък е едно от най-значимите софтуерни достижения през днешния ден, като последната вълна от интерес беше провокирана от ChatGPT на OpenAI. Този чатбот, който показва изключителна акуратност в отговорите на потребителските запитвания, събра над 100 милиона консуматори през първите седмици от съществуването си, което акцентира революционния му темперамент.

В допълнение към ChatGPT се появиха и забележителни приложения като Bard и MidJourney. В момента разнообразни други нововъведения в региона на изкуствения разсъдък усъвършенстват цифровия пейзаж, като колоси в промишлеността като Microsoft и Гугъл влагат обилни суми, с цел да останат в челните редици.

Въпреки това Мънгър счита, че напредъкът в региона на AI е “преувеличен ”, въпреки да признава забележителния му капацитет. Някои видни софтуерни водачи може да имат разнообразни възгледи, само че все пак наподобява има консенсус по отношение на значимостта на основаването на подобаващи рамки, които да подсигуряват виновното потребление на тази технология.

Мънгър продължава да подлага на критика Биткойн – позиция, която поддържа от няколко години. Като непосредствен поддръжник на Уорън Бъфет, той се възползва от опцията да удостовери убеждението си, че Биткойн се подрежда измежду най-съмнителните вложения, които в миналото е срещал.

Новите технологии постоянно провокират разногласия, изключително когато главните им концепции оспорват откритите институции. Докато изкуственият разсъдък приема разнообразни форми в своите приложения, Биткойн съставлява веществен актив, чиято стойност надминава тази на доста стандартни финансови принадлежности на днешния пазар.

Независимо от присъщата им стойност, наподобява, че Биткойн, криптовалутите и AI ще продължат да се сблъскват с рецензии от страна на уважавани вложители.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР