Чарли Мънгър беше заместник-председател на Berkshire Hathaway и най-близкият бизнес

...
Чарли Мънгър беше заместник-председател на Berkshire Hathaway и най-близкият бизнес
Коментари Харесай

Трите основни правила за успешна кариера, които Чарли Мънгър споделя

Чарли Мънгър беше заместник-председател на Berkshire Hathaway и най-близкият бизнес сътрудник и дясна ръка на фамозния вложител Уорън Бъфет. Мънгър приключва право в Харвард и е прочут със своите знания в голям брой сфери, в това число логика на психиката, стопанска система, биология, история и физика. Инвеститорът е бил шеф на Costco Wholesale Corporation и ръководител на Daily Journal Corporation. Чарли Мънгър умря на 99-годишна възраст. Ето някои от последните му размисли върху живота и кариерата му, които той написа за CNBC Make It.

Макар да работи в извънредно уважавана компания в Калифорния, да е основал дом и семейство и да работи интензивно години наред, самият Мънгър споделя: " Исках да спечелвам повече от това, което може да чака старши сътрудник. Започнах да влагам в акции, бизнес и развиване на парцели, преди да стартира правна адвокатска фирма с някои от моите сътрудници ".

" Прекарах доста сполучливи години в комапнията, в която практикувах адвокатската си специалност, само че не бях удовлетворен. Хареса ми независимостта на един капиталист. Обичах да мисля над нещата и да върша залози. Предпочитах да вземам решенията и да залагам личните си средства ", споделя вложителят.

Той споделя за запознанството си с своя приближен другар Бъфет: " Една вечер, на вечеря в Омаха, ме срещнаха с човек на име Уорън Бъфет. Уорън и аз споделяхме доста хрумвания, когато ставаше въпрос за бизнес, финанси, история и вложение. В последна сметка се съгласихме да стартираме бизнес дружно, което се оказа необикновено положително решение ", написа Мънгър.

" Имам три съществени правила за това по какъв начин да бъда благополучен от кариерата си, които постоянно са ми помагали. Вярвам, че те могат да оказват помощ на всеки младеж " , споделя вложителят.
 Чарли Мънгър умря на 99 години
Дясната ръка на Уорън Бъфет умря на 99 години, оставяйки положение от 2.7 милиарда $

Дълги години той е дясна ръка на Уорън Бъфет

Ето кои са те:

1. Не продавайте нищо, което не бихте купили

Най-сигурният метод да получите това, което желаете, е да се опитате да заслужите това, което желаете. Това е златното предписание. Трябва да дадете на света това, което бихте купили, в случай че бяхте от другата страна.

Като цяло хората, които са имат сходно мислене печелят повече и то освен печелят пари - те печелят уважението и заслуженото доверие на хората, с които работят.

Репутацията и честността са вашите най-ценни активи и могат да бъдат изгубени за момент.

2. Не работете за никого, който не почитате и на който не се възхищавате

Това е рисково, споделя милиарът. Всички сме подложени на надзор до известна степен от авторитетни фигури. Като цяло, животът ви ще бъде по-задоволителен, в случай че работите под управлението на хора, на които се възхищавате.

3. Работете единствено с хора, които ви харесват

За себе си разбрах, че можех да се насиля да бъда добър в доста неща, само че не можех да изпъкна в нещо, към което нямах интерес или не ми доставяше наслаждение. Трябва да се концентрирайте върху нещо, към което имате мощен интерес, дружно с хора, чиято компания ви харесва.

" Имах необикновен шанс в живота си, когато става въпрос за тези съществени правила. С Уорън Бъфет имах и трите ", заключва вложителят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР