ЧАРЛЪСТЪН, Западна Вирджиния (AP) — Федерален апелативен съд попита в

...
ЧАРЛЪСТЪН, Западна Вирджиния (AP) — Федерален апелативен съд попита в
Коментари Харесай

Апелативният състав пита съда на Западна Вирджиния дали разпространението на опиоиди може да причини безпокойство на обществото

ЧАРЛЪСТЪН, Западна Вирджиния (AP) — Федерален апелативен съд попита в понеделник висшия съд на Западна Вирджиния дали разпространяването на опиоиди може да аргументи безпокойствие на обществото, защото преглежда удивително правосъдно дело против трима огромни дистрибутори на медикаменти в Съединени американски щати, упрекнати в причиняване на здравна рецесия в един от окръзите на щата.

През юли 2022 година федерален арбитър в Чарлстън, Западна Вирджиния, се произнесе в интерес на AmerisourceBergen Drug Co., Cardinal Health Inc. и McKesson Corp. Делото ги упрекна в разпространяване на 81 милиона хапчета за осем години в окръг Кабел, който е унищожен от пристрастяване към опиати.

Присъдата пристигна съвсем година след заключителните причини в правосъден развой по делото, заведено от окръг Кабел и град Хънтингтън.

В делото се твърди, че дистрибуторите са основали безпокойствие и са пренебрегнали признаците, че регионът е унищожен от пристрастяване. Но американският областен арбитър Фабер сподели, че Върховният съд на Зап...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР