ЧАРЛЪСТЪН, Южна Каролина (AP) — Когато Международният афро-американски музей отвори

...
ЧАРЛЪСТЪН, Южна Каролина (AP) — Когато Международният афро-американски музей отвори
Коментари Харесай

При откриването на Международния афро-американски музей, възстановяване на свещена земя за поробени роднини

ЧАРЛЪСТЪН, Южна Каролина (AP) — Когато Международният афро-американски музей отвори порти за аудитория във вторник в Южна Каролина, той се трансформира в ново място за завръщане вкъщи и поклонение за потомци на поробени африканци, чието идване в Западното полукълбо стартира на доковете на крайбрежието на ниската провинция.

С аспект към остарелия пристан в Чарлстън, където съвсем половината от поробеното население за първи път влиза в Северна Америка, 150 000 -квадратен фут (14 000 квадратни метра) музей съхранява експонати и артефакти, изследващи по какъв начин трудът, постоянството, съпротивата и културите на афроамериканците са оформили Каролините, нацията и света.

Включва и генеалогия проучвателен център, с цел да помогне на фамилиите да проследят пътуването на своите предшественици от точката на идване на земята.

Откриването се случва в миг, когато самата концепция за оцеляването на чернокожите посредством робството, расовия апартейд и икономическото подтисничество, които са типични за америк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР