UNC дава „всичко ясно“ след ситуация с въоръжен нападател, няма потвърден арест

...
ЧАПЕЛ ХИЛ, Северна Каролина (WNCN) — За повече от три
Коментари Харесай

ЧАПЕЛ ХИЛ, Северна Каролина (WNCN) — За повече от три часа кампусът на UNC-Чапъл Хил беше блокиран поради активен нападател ситуацията.

Нито полицията, нито университетските служители са потвърдили дали някой е ранен или дали заподозреният е арестуван.

Полицията пусна снимка на стрелеца на свобода на или близо до UNC- Кампусът на Chapel Hill в понеделник следобед. Според уебсайта на UNC подозрителното изображение съвпада със снимка за лична карта на ученик на име Tailei Qi.

Първоначалният сигнал, който е излязъл около 13:00 ч. призова всички в кампуса на училището да останат вътре и да избягват прозорците. От 16:16 университетът издаде предупреждение „всичко е ясно“ за „възобновяване на нормалните дейности“.

Служителите на UNC добавиха в съобщението за пълно изчистване, че всички трябва „да стоят далеч от Caudill Labs, докато полицията на UNC продължава да разследва.“

В първия видеоклип, получен от CBS 17 от вътрешността на сграда в кампуса на UNC, служителите на реда могат да се видят в коридор в Caudill Labs. Полицаите се виждат да минават с вдигнати оръжия и носещи бронежилетки.

Видеото е предоставено с любезното съдействие на Брендън Линч

Огромно присъствие на правоприлагащи органи и превозни средства на бърза помощ са наредени по пътя извън Genome Sciences Building и South Road са до голяма степен блокирани. Най-малко четири агенции реагират на мястото към 14:15 ч.

Училищата в Чапъл Хил получават „всичко готово“ за уволнение, след забавяне от активно въоръжено лице на UNC

Чапъл Хил местните автобуси бяха спрени поради инцидента, според туит, изпратен от Chapel Hill Transit. Училищата Chapel Hill-Carrboro City също бяха под „защитен режим“ във всички кампуси и офиси, според актуализация, публикувана на страницата им във Facebook.

Към 15:40 служителите на училището Chapel Hill получиха „всичко е ясно“ от властите и ще започне процес на уволнение за начални и средни училища.

Учениците от Чапъл Хил получават „всичко ясно“ за уволнение, което е „значително забавено“ от активно въоръжено лице на UNC

Малко след 16:00 ч. болниците на UNC в Чапъл Хил издадоха пълно разрешение, което отмени блокирането им и възобнови нормалните операции.

Щатският магистрален патрул на Северна Каролина има своя хеликоптер във въздуха, за да помогне в търсенето на въоръжен заподозрян.

UNC-Chapel Hill каза в актуализация хората да останат подслонени на място и че всички класове и събития се отменят за остатъка от деня.

< p>Губернаторът Рой Купър каза чрез Twitter/X, че е разговарял с шерифа на окръг Ориндж Блекууд и министъра на обществената безопасност Бъфало и „обеща всички държавни ресурси, необходими за залавянето на стрелеца и защитата на кампуса на UNC.“

< p>Прав. Купър също така добави, че неговият офис е в комуникация с правоприлагащите органи и служители на UNC. Той каза още, че това е „трагичен начин да започнеш нов семестър“ и че държавата ще предостави всякаква необходима помощ при този инцидент.

CBS 17 има множество екипи в кампуса, които работят, за да научат повече .

Това е текущ инцидент, проверете отново с CBS 17 за повече информация.

За последните новини, времето, спорта и поточно видео, главата до KFOR.com Оклахома Сити.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР