Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред

...
Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред
Коментари Харесай

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред евентуални последици, които биха могли да окажат доста въздействие върху метода, по който Съединените щати контролират и постановат спазването на разпоредбите в крипто промишлеността.

С очертаващата се опция за присъда от 18 месеца затвор казусът на Джао акцентира забележителната смяна в метода към оправянето с финансовите нарушавания в бранша.

Прокурорите приканиха съда да утвърди съглашение за споразумяване на разногласието, като подчертаха сериозността на нарушаванията на Binance, изключително умишленото занемаряване на законите за икономическите наказания на Съединени американски щати. Тези нарушавания са довели до една от най-големите наказателни наказания в историята на Съединени американски щати, възлизаща на $4.3 милиарда, и са изложили на риск уязвимостта на финансовата система.

Предложеното съглашение за признание на виновност чака утвърждението на федерален арбитър в Сиатъл.

, обявиха прокурорите.

Умишленото занемаряване на регулаторните стандарти от страна на Binance под управлението на Джао е имало далечни последствия, застрашавайки целостта на финансовата система на Съединени американски щати.

Липсата на регистрация като дружество за парични услуги и неадекватността на ограниченията за битка с изпирането на пари са оставили Binance отворена за потребление от субекти, които се стремят да подкопаят финансовата сигурност на Съединени американски щати. Забележително е, че на платформата бяха позволени транзакции с посочени терористични организации, като Хамас да вземем за пример.

Предложеното съглашение за признание на виновност включва забележителна финансова глоба и задължава компанията да упражнява регулаторен контрол в продължение на пет години, за да се подсигурява спазването на законовите условия.

Общността на криптовалутите следи деликатно развиването на обстановката, защото Чанпен Джао чака присъдата през април. Предложената оптималната присъда от 18 месеца служи като съществено увещание за евентуалните последствия от пренебрегването на правните отговорности в границите на пазара на криптовалути.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР