Чън Исин е назначен за министър на държавната сигурност на

...
Чън Исин е назначен за министър на държавната сигурност на
Коментари Харесай

Китай назначи Чън Исин за министър на държавната сигурност

Чън Исин е назначен за министър на държавната сигурност на Китай на мястото на Чън Вънцин, който е нараснал да дава отговор за полицията, правните въпроси и разузнаването. Това се споделя в публикувано през днешния ден известие на китайския парламент, представено от Ройтерс.

Чън Исин, определен за член на Централен комитет на ККП на конгреса на партията по-рано този месец, ръководеше през последните години антикорупционната акция в средите на службите за сигурност и правосъдната система.

Чън Вънцин, който бе нараснал в член на Политбюро на компартията, става секретар на Централната комисия по политически и правни въпроси - най-високият пост в Китай в областта на сигурността, контролиращ полицията, съдиите и разузнавачите.

Повишението на Чън Вънцин е първи случай, когато началник на китайския шпионаж застава на висшата позиция в националната сигурност, която нормално се заема от някогашен министър на публичната сигурност.

Според анализатори това е отражение на по-значителната роля, която разузнаването евентуално ще извършва по време на третия мандат на партийния и държавен началник Си Цзинпин. В отчета си пред конгреса Си акцентира точно на националната сигурност, уточни Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР