Чалгата усилено превзема театъра. След като големият син на Тони

...
Чалгата усилено превзема театъра. След като големият син на Тони
Коментари Харесай

Фики повлече крак: Чалгата окупира театъра

Чалгата интензивно завладява спектакъл а. След като огромният наследник на Тони Стораро – Фики, бе първият реализатор от лекия род, включен в комедийно театрално зрелище, от ден на ден звезди от чака-рака стила навлизат в Храма на Мелпомена.

Примата Глория е последната от фолка, която бе оповестена като част от комедийния шлагер „ Направихте ме на вманиачен “. Тя ще се включи в представлението във Варна на 20 януари. Мястото е ФКЗ Зала 1, а началният час – 19. Водещ на спектакъла е Руслан Мъйнов, който ловко съчетава смешното със сериозното. Актьорският състав включва още Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов и Тихомир Благоев. Режисьор на „ Направихте ме на вманиачен “ е Богдан Петканин.

В същия театър ще се включи и нейната адашка по персонална карта – Галена. Тя дружно с дуетната си половинка от шлагерите „ Кой “, „ Ламборгини “, „ Боже, елементарни “, „ Изневеряваш ли ми “ и „ С различен ме бъркаш “ Фики ще се изявят в „ Направихте ме на вманиачен “ в Лондон на 30 януари. Повелителката на атракциона Калоянова цитадела в Арбанаси за пръв път ще се качи на сцена с известните ни артисти, само че Фики към този момент има опит, защото взе участие като посетител в няколко представления в София и в други градове из страната, само че за него ще е първо отвън граница. „ Изключително съм благополучен да бъда на една сцена с толкоз надарени артисти. Всички са превъзходни и доста се забавляваме “, разяснява Фикрет Али.

Есил Дюран към този момент съвсем година пее и играе в Сатиричния спектакъл „ Алеко Константинов “. Тя е звезда в спектакъла „ Сатирично кабаре “, чийто създател е шефът на комедийната натрупа Калин Сърменов. Той е и режисьор дружно с Николай Младенов. Лично Милото, както назовават шефа поради ролята му на мафиота в сериала „ Седем часа разлика “, е избрал певицата да се причисли към екипа. Тя си партнира със Силвия Лулчева, Албена Михова, Боби Турбото и други. Самата Есил има над 30 години на сцената, като умее да пее в разнородни жанрове, а Сърменов търсел таман сходен човек. Изпълнителката споделя, че от дете е запалена по спектакъл а. “Обичах да играя на театър като дребна. Правех си сама билети, продавах ги за 10 стотинки, събирах публика, бях режисьор ”, спомня си Дюран.

Като част от мюзикъла „ Таборът се връща от небето “ на Ники Априлов стана ромската перла Софи Маринова. Премиерата бе през август на сцената на летния спектакъл във Варна, като част от програмата на „ Българан “. Заглавието е тавтология на историята, разказана в съветския филм „ Таборът отива към небето “. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща сантиментална история за невъзможната и изпепеляваща обич сред конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

„ Значимо място в спектакъла имат руско-циганските романси и танци. „ Публиката ги обича, познава и припява „ Нане цоха “, „ Очи черные “, „ Все, что было “, „ Андроверда “, „ Две гитары “, „ Циган спросил цыганку “ и други. Тази музика е осцилация и темп – необятна и необяснима като палавника вятър, развяващ косите, като огъня в кръвта. С облика за свободни и волни хора, обладавани от мощни пристрастености, като обич и ненавист, ромите влизат в творби на международната класика “, споделят от спектакъл „ Българан “. Оттам насочат покана към Софка да се включи в представлението с осъществявания на песни, като тя незабавно се съгласява на предизвикването. „ Да “ на отправеното предложение споделя и Димитър Туджаров-Шкумбата, който е един до друг до Маринова на сцената. Участва и Краси Ранков, а танците ще се извършват от Ансамбъла за национални песни и танци „ Одесос “ при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Варна, с живописен началник и хореограф Радослав Иванов.

Режисьор на огромната продукция е Николай Априлов, а планът се осъществя с финансиране от Националния фонд „ Култура “. След няколко представления Маринова оповестила на уредниците, че няма да може да съвместява с редовите си участия и предложила за нейната роля колежката си Роксана. Тя участваше в комедийния сериал „ Ракия Сънрайз “, в поредицата „ Скъпи наследници “, а последната й роля бе във кино лентата на Виктор Божинов „ Голата истина за група Жигули “, където си партнираше с артиста Михаил Билалов.

Марчела се вихри в Народния

Фолкпевицата Марчела пък се вихри в Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Това е героинята в моноспектакъла на София Бобчева „ Бонбон “. Сценарият на Здрава Каменова е решен като риалити шоуто „ Прозрачната стая “, в което певачката влиза с вярата да си върне изгубената си известност. Подтиквана от своя брачен партньор и управител, тя се пробва да промотира последния си обезверен опит да се озове още веднъж в светлината на прожекторите – нейния албум и автобиография „ Силиконови усеща “, излагайки себе си на показ пред милионна публика, сама в стая, където чува само гласа на Грейт Фадър и неумолимите му въпроси. Но дали това ще е звездно и прелестно прекарване за Марчела, както самата тя чака, или желанията на шоуто са напълно разнообразни? В този един час позагубилата блясъка си, наивна, будеща доста смях певица ще се срещне с предишното си, ще се изправи против избора си, против страховете си, ще разкрие секрети и комични истории от неуместния си живот на поп-фолк звезда, които в никакъв случай не е изричала на глас. Тази вечер ще промени живота й вечно. А кой ще завоюва от всичко това, знае единствено Грейт Фадър.

Поп-фолк хрониките в Зад канала

Спектакъл за чалга та има и в афиша на Малък градски спектакъл „ Зад канала “. Той се назовава „ Поп-фолк летописи: Бели птици и патрони “ по едноименния шлагер на Радо Шишарката, отдаден на починалия необут на ВИС-2 Георги Илиев. Автор е Неда Соколовска, а вземат участие актьорите Таня Пашанкова, Весела Бабинова, Жени Александрова-Лечева, Христина Караиванова, Емил Котев, Владимир Зомбори, Мак Маринов, Симеон Бончев и Атанас Чопов. Постановката е подобаваща за лица на 18+, прецизират от трупата. Поп-фолкът не е просто музикален род - той е манифест на полезности, житейска философия, културно събитие, което по някакъв метод се трансформира в метафора на постсоциалистическа България, споделя Соколовска. „ Бели птици и патрони “ е театрална хроника, скандално прям роман за „ златните “ години на поп-фолка, затворени сред рухването на тоталитарния режим и рухването на първите глави на проведената престъпност - меценатите на този музикален феномен, който по-късно прераства в най-успешната промишленост на българския шоубизнес, написа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР