Чалгар, мутра, патерица на ГЕРБ, ортак на Борисов, договорил се

...
Чалгар, мутра, патерица на ГЕРБ, ортак на Борисов, договорил се
Коментари Харесай

Трифонов ви изяде десерта и му скочихте. Паганини и маркуч

Чалгар, мутра, патерица на ГЕРБ, съдружник на Борисов, договорил се с Пеевски, патерица, кукла на конци на олигарси, марионетка на задкулисието, неграмотник, самовлюбен нарцис, деспот по душа, учиндолски глупак, плевенски несретник, пропаднал виолист, укрил налози, перач на пари, подлога на Доган, моноезичен, без опит в политиката, подставено лице, селяндур, кавгаджия, циник… На 5 април един от тай-саркастичните изрази бе: Резултатите от гласуването в чужбина демонстрираха, че няма приключване на мозъци от България. Яко. Пропускам ли нещо?

Няма да давам образци с артисти и шоумени, които са управлявали или са взели участие в ръководството на надалеч по-големи страни от нашата. Роналд Рейгън е най-известният – осъществил исторически достижения в политическата си кариера.

Ще се придържам към съпоставения в българската среда и реалност.

11 години министър председател на България е човек, приключил школата в Симеоново, факултет „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Оглавява три кабинета. Подкрепян е от така наречен интелектуалци, хора с научни трофеи, артисти, художници, архитекти, строители, предприемачи, медици, публицисти и прочие Много от тях са на друго от неговото интелектуално равнище. И по какъв начин не, като и до момента гордостта му е, че е охранявал Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски. Сиреч персонален гавазин. Не сте не запомнили, че Доган е признавал, че персонално е обезпечил генералски пагони за Борисов. Борисов, кото взел участие във възродителния процес…

Четири години отпред на Народното събрание е явно негодна за поста жена, наречена от своя партиен водач „ елементарна кърджалийска п..ка “, приела унижението и съдействала за исторически ниското равнище на публично равнище към институцията.

Депутат в три Народното събрание е Делян Пеевски, името на който е забъркано в безчет корупционни кавги с доказателства. Никой не реагира, с изключение на няколко медии.

Валери Симеонов назова майките на деца с увреждания „ Кресливи дами с сякаш заболели деца “. И не ви дразнеше, че се подвизава във властта като вице-премиер, а по-късно като зам.-председател на Народното събрание?…

А Цветан Цветанов с физкултурното му обучение и постовете в страната и политиката?

Главен прокурор е човек от полицейската школа в Симеоново.

Какви ли не калинки обитават институциите в България. Скандали с тях стават всеки ден. Години наред търпите всичко това. Странно.

Трифонов е приключил Национална музикална академия (дипломира се късно), известна като Консерваторията. Преди това музикалното учебно заведение в Плевен. Срокът на учене в консерваторията е 6 години. Не го опълчвам на школата в Симеоново, само че въпреки всичко. Има и някои разлики сред виолата, Паганини и Хайдн и пожарния маркуч и шланговете. Не подценявам труда на пожарникаря – само че съм предизвикан да го стора.

В екипа на Трифонов са хора, приключили Класическата гимназия и реномирани университети. Някои от тях са изявени създатели на книги, поети, потвърдени музиканти и прочие

Над 20 години Трифонов управлява екип от експерти – всеки със комплициран темперамент и разбирания. Успешен екип. Това значи организаторски качества. Не е крил гражданската си позиция. Бил е обект на рецензии, само че и може да се похвали с достижения. Чалгата и мен ме нервира, само че точно той и Ку-ку бенд " извадиха от раклата " редица възрожденски песни.

Гласуването в чужбина и „ неизтеклите мозъци “… Звучи изобретателно, само че единствено на пръв взор. Два милиона и половина българи учат, работят и живеят в чужбина. Да допуснем, че 500 – 700 хиляди от тях са домашни прислужници, миячи на чинии, берачи на ягоди, общи служащи, служащи в кланици и прочие Остават над милион студенти и осъществени в разнообразни специалности нашенци: лекари, банкери, инженери, IT-специалисти, архитекти, строители, химици, биолози… Те знаят какво вършат, тъй като проучват и разсъждават. Освен това са свободни хора и не зависят от пожарникар, поцинкована кофа, мутри във властта, корумпирани служители, подвластни прокурори и ченгета. И в тази връзка, в случай че мозъците са останали тук и толкоз години избират и търпят тази власт, що за мозъци са това? Болни, несъмнено.

Слави Трифонов нееднократно е заявявал, че ще бъде в Народното събрание и не се натиска за стола на Борисов. Разбира се няма биографията и университетите на западни политически водачи. Но действието се развива в България. Дълъг път би трябвало да изминем до съпоставения с Англия, Франция, Италия, Съединени американски щати и прочие

Мисля, че огромна част от реакциите са свързани с това българско качество от народопсихологията, описвано от класиците – сложното преглъщане на непознатия триумф.

Трифонов май в действителност изяде десерта на кибиците, които си желаят статуквото с тяхното парче о тортата.

Веднъж Петка попитал Чапаев:

- Василий Иванович, какво ще правиш, когато революцията победи?

Чапаев помислил и дал отговор:

- Ще построя консерватория до консерватория, Петка, да създават консерви, та да се наяде този изгладнял народ…

Страх ви е да не стане отново същото, тъй като сме лъгани доста. Вярно, само че в случай че човек може да се оправи със страха, може да се оправи с всичко.

Политиката не е борба, тя е кървава сеч.

Гледайте какво ще ме създадат в коментарите… Сам го провокирах.

Емил Аза р
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР