Чалга певиците ще се осигуряват на по-висока сума и ще

...
Чалга певиците ще се осигуряват на по-висока сума и ще
Коментари Харесай

Вдигат осигуровката на Галена, Преслава и Алисия, ще лапат по-голяма пенсия


Чалга певиците ще се обезпечават на по-висока сума и ще внасят повече пари в бюджета. Това ще стане факт от 1 април, когато се чака да стартира да работи финансовата рамка на държавния бюджет за 2022 година.



В момента оптималният застрахователен приход е 3000 лв., само че е заложено той да бъде нараснал на 3400 лв.. Това автоматизирано води и до повишение на парите за осигуровки, които се дължат.

Най-големите имена в родния попфолк изкарват обилни повече пари от участия. Според известността им хонорарите за една изява стартират от 1000 лв. и доближават до 10 бона. Като калкулираме, че някои от топимената като Преслава, Галена и Алисия да вземем за пример имат по повече от 10 участия в нощни заведения на месец, то те са доста над оптималния застрахователен предел.

Дългогодишна процедура е огромните музикални компании у нас да обезпечават подопечните си реализатори на максимума - в настоящия случай е 3000 лв., тъй че да не ощетяват страната, което приказва за отлична финансова дисциплинираност.

Вдигането на оптималния застрахователен предел до 3400 лева . значи, че хората с високи приходи ще заплащат по 55 лв. повече на месец за осигуровки към страната. Което от своя страна води до по-добри условия при бъдещото им пенсиониране и по този начин родните певици ще могат да се надяват, че ще получат високи пенсии, които да им обезпечат спокойни старини.

Първи април ще донесе наслада за чалга изпълнителките с дребни деца, защото е заложено от тази дата детските градини в страната да станат безвъзмездни. И няма да им се постанова да вземат от изкараните възнаграждения, с цел да заплащат такси за забавачки.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР