Чакай да направим път на кортежа, казва колегата, с когото

...
Чакай да направим път на кортежа, казва колегата, с когото
Коментари Харесай

Един предизборен месец на Бойко Борисов

Чакай да създадем път на кортежа, споделя сътрудника, с който пътуваме към Пазарджик преди дни. Кой ли се е забързал? Дали не е Борисов. Не може да е той, доскоро беше в телевизионно студио... А в случай че го засечем в Пазарджик, майтапим се между тях. По-малко от час по-късно шегата се оказва истина и министър председателят Бойко Борисов фактически е в Пазарджик.

Дни по-късно: Бойко Борисов кара. Посочва настрана, където са се събрали посрещачи и споделя: Ей там ще спрем. И министър председателят е измежду хората. За месец преди изборите на десетки места из цялата страна. С приближаването на 26 май - денят на европейските избори, темпото се забързва.А прогнозата за представянето на ГЕРБ става по-добра.

 На места, като да вземем за пример при откриването на обходния път на Поморие, Борисов беше посрещан от възрастни дами в национални носии, с питка, сол и мед
© Профил на Бойко Борисов във

На места, като да вземем за пример при откриването на обходния път на Поморие, Борисов беше посрещан от възрастни дами в национални носии, с питка, сол и мед

В последния месец Борисов, съпроводен от министри, може да бъде засечен под дърво и камък – " онлайн " във " Facebook ", на автомагистралата, по бензиностанции, в фабрики... Той реже ленти, инспектира строителства на пътища, на спортни зали, на газопреносна инфраструктура... Среща се с хора от Кърджали, Стара Загора, от Поморие до Бургас, Варна, Ямбол... И дава обещание – нови пътища, поправки на зали, на лечебни заведения, саниране, погашение на забавени заплащания, повдигане на заплати...

А държавното управление взима решения за разпределяне на пари. В предизборната акция кабинетът отпусна значително средства по наболели въпроси или успокоявайки разнообразни митинги. На едно от последните съвещания ръководещите за 11 минути утвърдиха изключително финансиране за общо 47 млн. лева за планове в региона на опазването на здравето (за доизграждане на болничното заведение в Ямбол) и образованието (за учебни автобуси). Средства се откриха за нова постройка на Университета за национално и международно стопанство (7.5 млн. лева.), дадоха обещание се на тютюнопроизводители от село Пристое, чакащи да им се заплати продадена, само че неизплатена продукция от 2016 година (около 2 млн. лева.), за протестиращите педиатри от профилираната национална детска болница (1.7 млн. лева.), за придобиване на частните улици на Азотно-торовия цех в Стара Загора (500 хиляди лева.).

 На среща с тютюнопроизводители
© Профил на Бойко Борисов във

На среща с тютюнопроизводители

Работниците на ремонта по автомагистрала " Тракия " край Вакарел пък получиха печени агнета за " Гергьовден ", донесени от Борисов, отбил се до тях " на път за Пловдив ", както самичък разгласи. " Е, момчета и днеска работите. И през вчерашния ден работихте, отлично. А по този начин, седайте в този момент, обедвайте... цветущ празник, да ви е сладко ", пожела им Борисов.

Ако не е измежду хората, Борисов е на ефирен екран – с изключение на новините всяка вечер от визитите му, той взе участие в " Панорама " по Българска национална телевизия, както и в излъчвания на Би Ти Ви и " Нова телевизия ". Намери време и да поиграе мач с тима си от " Бистришките тигри ", които завоюваха шампионата на ветераните против " Лудогорец ".

 Един (не)предизборен месец на Бойко Борисов
© Профил на Бойко Борисов във

На този декор левицата възрази, че Борисов пропагандира с държавни средства и изиска той да излезе в отпуска. А Централната изборна комисия излезе с решение, че това не е по този начин и няма законови проблеми.

Без рекламация за пълнота " Дневник " разгласява част от събитията от (не)предизборния месец на Борисов, опирайки се на " Facebook " -профила му, в който той всеки ден пуска видео, фотоси и мнения:

23 май


© Профил на Бойко Борисов във

" Вечер у дома времето си е за нас:) Бойко и Бойко ", написа министър председателят след дългия работен ден на инспекции, инспекции и срещи

- След първата ревизия за деня министър председателят пусна известие във " Facebook ": " Пътувам към Благоевград, където през днешния ден се пуска придвижването по още 6,5 км от Автомагистрала " Струма ". Целта е облекчение на трафика и повишение сигурността на придвижване за пътуващите към Югозападна България и Гърция при идните почивни дни и летния сезон ".

- Веднага след присъединяване по Нова тв Борисов потегли на път. Първо видя по какъв начин върви работата по автомагистрала " Европа " - от Калотина до Сливница. " До Банкя се стига по пътя за Мюнхен, преди Белград - вляво ", обясни той. Борисов кара, а в колата му са министри, които коментират постигнатото и акцентират вложения, прогрес. Премиерът на няколко пъти заключи, че след завършването на автомагистралата, че се пътува непосредствено " Бургас - Белград - Мюнхен " и " Истанбул - София - Белград ".

- Бойко Борисов се засече и с артисти от известен български сериал, свършващ същия ден, попитал кой е килърът. " Ще разберем тази вечер във финалния епизод ", написа Борисов в профила си.

 С почитатели до момента в който чака следващата публична среща
© Профил на Бойко Борисов във

С почитатели до момента в който чака следващата публична среща

22 май

- Борисов е в Кирково с гръцкия министър председател Алексис Ципрас за началото на построяването на междусистемната газова връзка сред България и Гърция. Шофира високопроходимия автомобил и качва гръцкия си сътрудник на предната седалка, с цел да го " повози из България ". На задните седалки са министри, преводач, пресаташе. Борисов стопира при чакащи хора и инструктира Ципрас да слезе за малко да ги поздрави. Пред събралите се и медиите съобщи: " Сега към този момент да е ясно, който дава най-евтин газ, от него взимаме ".


- Сутринта е на съвещание на държавното управление, което планува близо 22 млн. лв. за работа с възпитаници от уязвими групи.

 Премиерът се снима с фенове, до момента в който чака в Кирково гръцкия министър председател Алексис Ципрас
© Профил на Бойко Борисов във

Премиерът се снима с фенове, до момента в който чака в Кирково гръцкия министър председател Алексис Ципрас

21 май

- Борисов беше във Варна, където инспектира новостроящия се храм " Св. Прокопий Варненски ", поговори с варненския епископ Йоан за църквата, за антихриста, гибелта и автомагистралите. А до момента в който возеше варненския кмет Иван Портних, отчиташе свършеното за града и изразходваните средства. По-късно имаше и среща със симпатизанти.

- Премиерът преряза лентата на нов завод на " Клас олио " в Карапелит с близо 200 работни места.

 Един (не)предизборен месец на Бойко Борисов
© Профил на Бойко Борисов във

20 май

- Инспекция на разширението на газопреносната мрежа в региона на Болярово. Където Борисов видя газови автомагистрали, осигуряващи 1000% диверсификация

- Посети актуализирания археологически музей в Дебелт, покрай Бургас.

- Провери строителството на новата многофункционална зала в Бургас. Заяви, че спортна зала, с обход, без филхармония не върви. И като чу, че филхармонията има потребност от средства, даде обещание два милиона лв.. " Защото с изключение на за спорта и туризма пари би трябвало да има и за просвета ".

- Борисов инспектира почналото създаване на обходния път на Поморие, част от първокласния път Слънчев бряг – Бургас.

- На път за Поморие разгласява фотоси от срещи с хора на бензиностанция.

 Един (не)предизборен месец на Бойко Борисов
© Профил на Бойко Борисов във

- Спря да види по какъв начин тече и реконструкцията на 10-километровия сектор от пътя Пловдив – Асеновград. " Призовавам водачите да не се изкушават и да съблюдават рестриктивните мерки, с цел да няма произшествия ", написа той.

- В Пазарджик ревизира по какъв начин стартира ремонтът на обходния път на града.

- Присъства на откриването на разширението на цех за съставни елементи за автомобилната промишленост в Пазарджик. " Благодаря на служащите, тъй като поради тяхната добра работа в България идват и други производители ".

- Сутринта беше в Би Ти Ви и приказва за всички наболели проблеми, къщи за посетители, инспекции на прокуратурата, за връзките си с братовчедите си и други


19 май

- Борисов имаше среща с министъра на външните работи на Германия Хайко Маас.

- Участва в главното предизборно събитие на ГЕРБ в " Арена Армеец ". " Гарантирам, че европейските депутати от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще бъдат дисциплинирани, обединени и ще извършват общите решения на ЕНП... "

18 май

- В Стара Загора видя новооткритото уголемение на завода за произвеждане на полимерни листи. Обеща кабинетът да отпусне към 500 хиляди лева за придобиване на частните улици на Азотно-торовия цех.

 Един (не)предизборен месец на Бойко Борисов
© Профил на Бойко Борисов във

17 май

- В 8:40 ч. се включи онлайн във " Facebook " с пояснения по какъв начин върви градежът на автомагистрала " Хемус " край Ябланица. " Виждаш ли по какъв начин става автомагистралата – так-так-так-так. Тука, както го гледаш, август ще го свършат. Работят непрекъснато. А едно време са стигнали до Правец и са спрели. Нали е прелестно по този начин – планина, ливади и по-късно гледаш по какъв начин се ражда и по какъв начин пораства. А в това време държавният дълг понижава ". И още: " Път през канара. А след това какъв брой елементарно наподобява, когато е готово. Като отида в някое студио ми споделят стига сме говорили за автомагистрали, дай да приказваме за фугата на " Граф Игнатиев ".


След инспекцията на " Хемус " Борисов редуцира периода за построяването ѝ с година.

- После се насочи към Търговище.

- Срещна се с тютюнопроизводители в село Пристое и им даде обещание обезпечена дотация за следващата година. Съобщи им, че е почнало изплащането на 3.2 млн. лева държавна помощ за тютюнопроизводителите в региона.

 На среща с тютюнопроизводители
© Профил на Бойко Борисов във

На среща с тютюнопроизводители

- " Участвах в стартирането в употреба на 2500 тона преса за произвеждане на специфични алуминиеви профили от ново високотехнологично потомство в Шумен. Благодарение на тази инвестиция се откриват 100 нови работни места ", разгласи Борисов в профила си същия ден.

- Направи ревизия на ремонта на пътя Ловеч – Плевен.

16 май

- " Проведох среща с представители на превозваческия отрасъл. На нея обсъдихме тематиката за обсега на пътищата, за които ще се заплаща тол такса, както и за размера на цените ", стартира денят на Борисов във " Facebook ". А след срещата се разбра, че въвеждането на ТОЛ-системата се отсрочва.

 При всяка една от инспекциите и инспекциите, Борисов е посрещан от събрали се авансово хора, които той постоянно прегръща (снимката е от инспекцията на завършващия ремонт на 10-километровия сектор от пътя Пловдив – Асеновград)
© Профил на Бойко Борисов във

При всяка една от инспекциите и инспекциите, Борисов е посрещан от събрали се авансово хора, които той постоянно прегръща (снимката е от инспекцията на завършващия ремонт на 10-километровия сектор от пътя Пловдив – Асеновград)

15 май

- На държавното съвещание отпуснахме 3,450 млн. лева за детско опазване на здравето, похвали се министър председателят.

- " Няма национална тактика за детето, за какво не престават да лъжат ", попита в профила си Борисов. А на обществения министър Бисер Петков разгласи, че е упълномощил " заран като стане, обед и вечер да прави брифинг и да споделя, че такава тактика няма ".

14 май

- Вечерта министър председателят взе участие в мача с " Бистришките тигри ". Изведе като капитан " Витоша " (Бистрица) във финала на шампионата за ветерани против " Лудогорец ". Макар и той да не вкара гол, " тигрите " победиха с 3:1 и още веднъж станаха първенци.

- Видя доставеното ново техническо съоръжение за чиновниците на полицейските структури в Министерство на вътрешните работи.

 При посрещане на нова техника за Министерство на вътрешните работи
© Профил на Бойко Борисов във

При посрещане на нова техника за Министерство на вътрешните работи

- Прие оставката на земеделския министър Румен Порожанов и бързо му откри заместител - Десислава Танева. " Всеки, който е злоупотребил, ще му се вземат парите и ще му се търси наказателна отговорност, тъй че данъкоплатците няма да пострадат ", разгласи той във връзка свадите към къщите за посетители.

- Срещна се с лекари и неонатолози от детската педиатрична болница, на която ще бъдат отпуснати 1 700 000 лв..

11 май

- В Русе участва на откриването на разширения цех за автомобилни елементи.

- По пътя се снима с хора на бензиностанция. Спря и в село Козлец, на път за Кърджали

- Посети средновековния манастирски комплекс Св. Йоан Предтеча край Кърджали.

- В Кърджали участва и на откриването на четвъртия цех за производството на автомобилни елементи и научно-изследователски център.

9 май

- Сутринта Борисов подлага на критика президента Румен Радев и левицата. Отговори на обвиняванията, че предизборна акция с държавни средства: " Да се водиш на работа и да не стъпваш в Народното събрание не е обикновено. Аз дадох доклад за всеки собствен ден, откогато сме в акция. Нямам спор с президента. Но завчера говорихме за учебното заведение в Долна Митрополия и той сподели какъв брой се радва, а през днешния ден напълно друго приказва. Ако той е срещу да се купят рейсове на децата и да се спре помощта за болничното заведение в Ямбол, да излезе и да каже. Днес още веднъж взе страна. Да напомня ли на кой пленум отиде? Неговите хора инцидентно ли попадат в листата на Българска социалистическа партия? Не сме слепи. Той с държавните пари води акция. Всяко едно негово изявление е против ръководството. Ясно е, че Румен Радев не е еднообразно далечен от всички партии ", написа той.

- Борисов беше в Сибиу, Румъния на срещата на върха на държавните и държавни ръководители на страните-членки на Европейски Съюз.

 Всеки свободен миг, сред няколко срещи, министър председателят отделя за диалози с гласоподаватели
© Профил на Бойко Борисов във

Всеки свободен миг, сред няколко срещи, министър председателят отделя за диалози с гласоподаватели

8 май

- Участва в предаването " Лице в Лице " по Би Ти Ви. И тук подлага на критика президента.

- За 11 минути Министерският съвет утвърди изключително финансиране за общо 47 млн. лева за планове в опазването на здравето и образованието.

7 май

- Премиерът беше в Ямбол, където даде обещание за болничното заведение 27 млн. лева

- Във " Facebook " поздрави мюсюлманите за свещения за тях месец Рамазан.

- Рано сутринта изпрати от летище " София " папа Франциск.

6 май

- Вечерта Борисов беше на Събитието за мир на папа Франциск.

- Отиде до Пловдив и даде обещание на протестиращи, че " Пловдив ще остане зелен... Уверих жителите на пловдивския регион " Северен ", че няма да се допусне застрояване, с което хората да бъдат ощетени от позиция на парковете. Другото нещо, което ще вършим с министъра на финансите, е околовръстното на Пловдив ".

- " На път за Пловдив минах през Вакарел, с цел да оставя агнетата на служащите, както им бяхме дали обещание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР