Чакащият за белодробна трансплантация Адриан Петков почина след усложнение. Това

...
Чакащият за белодробна трансплантация Адриан Петков почина след усложнение. Това
Коментари Харесай

Почина млад мъж, чакал белодробна трансплантация

Чакащият за белодробна трансплантация Адриан Петков умря след затруднение. Това сподели доктор Георги Хинков по време на брифинг в Министерство на здравеопазването, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
" Става дума за Адриан Петков, пациент на 29 години, с муковисцидоза, който е пациент на нашата болница от осем дни. Доколкото знам вие сте осведомени с неговото положение авансово и с битката на родителите той да стигне до трансплантация. За страдание сега, в който ние се запознахме с Адриан, той беше контраиндициран за осъществяване на трансплантация заради ред аргументи, които не знам дали е подходящо да посрамвам пред вас. Нашият екип със съдействието на министерството съумя да се свърже с болница в Италия, които откликнаха на молбата ни за превозване на Адриан при тях и за продължение на лекуването с концепцията, в случай че може положението да бъде усъвършенствано, тъй че да бъде осъществена и трансплантация ", сподели още доктор Хинков.
По думите му за жалост тази болест е с необикновен ход и напредващ.
" При него бяха налице доста затруднения на заболяването, които са били причина през днешния ден за ненадейно настъпило в допълнение затруднение, с което нашите екипи не съумяха да се оправят ", добави още доктор Хинков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР