Чаканият повече от 20 години път Рудозем-Ксанти е на финалната

...
Чаканият повече от 20 години път Рудозем-Ксанти е на финалната
Коментари Харесай

Най-накрая! ГКПП Рудозем-Ксанти е готов

Чаканият повече от 20 години път Рудозем-Ксанти е на финалната права. А строително-монтажните работи на едноименния Граничен контролно-пропусквателен пункт са изцяло приключени. Предстоя 72-часовите проби на построените съоръжения. За това осведоми министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова в отговор на писмен въпрос на народни представители по отношение на напредъка в построяването на пункта и свързващата инфраструктура.

Срокът за осъществяване на плана е 31 декември тази година.

Новопостроеният граничен пункт ще бъде въведен в употреба с приемането му от държавна приемателна комисия. След сключване на Акт 16 следва доставка на съоръжение за потребностите на съответните служби – Групово дело „ Гранична полиция " и Агенция „ Митници ", както и за чиновниците на „ Гранична полиция " на Република Гърция.

Изграждането на нов трансграничен преход Рудозем – Ксанти се извършва в границите на стратегически план „ Насочени към възстановяване на трансграничната досегаемост ", финансиран по Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V–A Гърция – България. Проектът е с водещ сътрудник от гръцка страна – Егнатия Одос и български сътрудници – Областна администрация Смолян и Агенция „ Пътна инфраструктура ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР