Чакането за новите модели на iPhone се удължава, след като

...
Чакането за новите модели на iPhone се удължава, след като
Коментари Харесай

Чакането за iPhone 13 се удължава заради проблеми с доставките на камери

Чакането за новите модели на iPhone се удължава, откакто обстановката с ковид във Виетнам не се усъвършенства, а това води до лимитирано или никакво работно време за фабриките, твърди японското издание Nikkei. Компонентът на телефона, който е обиден най-силно от обстановката във Виетнам, са камерите, които Apple употребява за новите си модели. Те са от ново потомство, като специфичното при тях е оптичното стабилизиране на картината, което е допустимо с помощта на датчици, сложени в камерите. При предното потомство на телефоните сходни снимащи устройства бяха поставяни единствено на премиум модела - iPhone 12 Pro Max, само че всеки един от четирите модела, излизащи през 2021 година, разполага с сходно устройство. Именно заради таи причина виждаме и закъснение на продукцията на телефона.

" Заводите към момента могат да създават новите iPhone, само че има пропуск в предлагането на модулите на камерата ", споделя един от ръководителите с директни знания за казуса пред Nikkei Asia. " Не можем да създадем нищо друго, с изключение на да следим обстановката във Виетнам всеки ден и да чакаме те да усилят производството ", прибавя той. Чакането за нов iPhone варира по отношение на местоположението на купувача - в Китай и Япония е до пет седмици, до момента в който в Съединени американски щати интервалът е до четири седмици. Тези събития са противоположни на упованията на експерти, които смятаха, че този път няма да има сходни проблеми, тъй като измененията по новите телефони са най-вече софтуерни и изискват ъпдейти непосредствено от Apple.

Apple беше готова за проблеми във веригата за доставки, като компанията беше заделила чипове, които са предопределени за новите модели на iPad, за производството на телефони. Това е повода и за наложеното ограничаване на броя таблети, които могат да се купят в Китай от един човек. " Наистина има лимитирано предложение на модули за камера за серията iPhone 13 заради пандемията, само че въздействието върху доставката на новите iPhone към момента би трябвало да бъде управляемо ", декларира Еди Хан, старши анализатор от Isaiah Research, пред Nikkei Asia, базирайки се на инспекциите му по веригата на доставки.
От опция на Китай назад към Китай
Виетнам е обзет от делта разновидността на ковид от април насам, като производителите на артикули за Apple, Nike и Ikea бяха принудени да затворят заводите си в средата на юли. Правителството позволяваше на фабриките да работят единствено при изискване, че служащите живеят на територията на завода, само че към този момент се виждат облекчения за имунизирани и постоянно тествани служащи. Американската, европейска и южнокорейска комерсиална камара показаха терзания пред виетнамските управляващи по-рано през септември, че прекомерно строгите ограничения за справяне с ковид може да имат отрицателно въздействие върху бизнес средата в страната. Според изследване 20% от фирмите, разчитащи на Виетнам за производтството си, към този момент са го изтеглили в чужбина. " Говорих с един основен изпълнителен шеф, който показа с мен, че той има шест години работа по веригата на доставки, които са прекратили за шест дни ", споделя Роджър Роулинс, основен изпълнителен шеф на компанията за обувки и аксесоари Designer Brands по време на конференция.

Друго усложнение пред Apple са новите енергийни ограничавания, наложени от китайското държавно управление за три района на страната. Foxconn, Pegatron and Luxshare, три от главните колегата на Apple в Китай, към момента не са усетили смяна в потенциалите на произвеждане, само че няма гаранции за запазването на съществуващата и изпозлвана от тях верига на доставки, защото енергийните ограничавания може да окажат мощно въздействие върху по-малките производители, от които те набират материалите си.

Чакането за новите модели на iPhone се удължава, откакто обстановката с ковид във Виетнам не се усъвършенства, а това води до лимитирано или никакво работно време за фабриките, твърди японското издание Nikkei. Компонентът на телефона, който е обиден най-силно от обстановката във Виетнам, са камерите, които Apple употребява за новите си модели. Те са от ново потомство, като специфичното при тях е оптичното стабилизиране на картината, което е допустимо с помощта на датчици, сложени в камерите. При предното потомство на телефоните сходни снимащи устройства бяха поставяни единствено на премиум модела - iPhone 12 Pro Max, само че всеки един от четирите модела, излизащи през 2021 година, разполага с сходно устройство. Именно заради таи причина виждаме и закъснение на продукцията на телефона. " Заводите към момента могат да създават новите iPhone, само че има пропуск в предлагането на модулите на камерата ", споделя един от ръководителите с директни знания за казуса пред Nikkei Asia. " Не можем да създадем нищо друго, с изключение на да следим обстановката във Виетнам всеки ден и да чакаме те да усилят производството ", прибавя той. Чакането за нов iPhone варира по отношение на местоположението на купувача - в Китай и Япония е до пет седмици, до момента в който в Съединени американски щати интервалът е до четири седмици. Тези събития са противоположни на упованията на експерти, които смятаха, че този път няма да има сходни проблеми, тъй като измененията по новите телефони са най-вече софтуерни и изискват ъпдейти непосредствено от Apple.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР