Чакането свърши. След дългоочакваната състезателна седмица, гласоподавателите определиха нов победител

...
Чакането свърши. След дългоочакваната състезателна седмица, гласоподавателите определиха нов победител
Коментари Харесай

Грейзър е третата жена победител в Седмицата на дебелите мечки

Чакането свърши. След дълго чаканата спортна седмица, гласоподавателите дефинираха нов победител в Седмицата на дебелото мече.

Те избраха 128 Grazer, отбранителна майка мечка и за първи път притежател на мечтаната купа.

Тя победи второто място 32 Chunk, по-голяма мечка, с повече от 85 000 гласа.

„ Смелото момиче удари момчето с червата “, сподели в туит Националният парк и резерват Аляска Катмай, който е хазаин на събитието.

" 32 Chunk, потвърди, че неговата изпъкнала задница е почтена за голяма победа. Но в последна сметка Chunk беше Grazered ", добави службата на парка.

Fat Bear week, онлайн събитие, учредено през 2014 година от някогашния рейнджър на парка Майк Фиц, се трансформира в интернет сензация, привличайки милиони фенове всяка година.

Всяка година почитателите избират своята обичана от 12 пълнички кафяви мечки от Националния парк Катмай в Аляска, които са се събрали по поречието на река Брукс, с цел да хапнат сьомга и да натрупат още толкоз паунда преди зимата.

Седмицата на дебелите мечки се завръща: Може ли това пълничко малко да вземе короната? Къде са спечелилите от Седмицата на дебелите мечки в този момент?

Тази година Grazer получи големите общо 108 321 гласа, съгласно Explore.org, който наблюдава надпреварата за парковата услуга.

Едра майка на две котила дребни с дълга зурла и „ видимо руси уши “, Грейзър е една от най-дебелите мечки, които ловят сьомга в Брукс Река, заяви Службата на националния парк.

Тя беше въведена в региона като малко малко през 2005 година и от този момент се трансформира в един от най-успешните риболовци във водите.

" Тя може да преследва бягаща сьомга в доста елементи на реката или търпеливо да почисти мъртва и умираща сьомга, откакто хвърли хайвера си ", сподели Службата на националния парк.

Тя също има храброст. Службата на националния парк сподели, че Грейзър постоянно превантивно се сблъсква и атакува доста по-големи и по-доминиращи мъжки мечки, с цел да подсигурява сигурността на своите дребни.

Тази година тя победи двама любимци за купата: 480 - прочут още като Отис - 27-годишна кафява мечка, тежаща почти 1200 фунта, и 747 - или Колбърт – повторен първенец от Седмицата на дебелата мечка с почти същото тегло.

Нейният финален противник, Чънк – огромен възрастен мъж с ниско провесен стомах – има излезе от черупката си през последните години, израствайки от много почтителна мечка до един от най-големите и преобладаващи мъжки в реката.

Все отново той се оказа несъответстващ с Грейзър, чиято „ композиция от умения и устойчивост я прави една от най-страховитите, сполучливи и адаптивни мечки на река Брукс “, Националната паркова работа сподели.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР