Чакането приключи. Apple най-накрая показа своите iPhone с 5G възможности,

...
Чакането приключи. Apple най-накрая показа своите iPhone с 5G възможности,
Коментари Харесай

iPhone 12 5G: Apple показа четири нови модела с нов дизайн и екрани

Чакането завърши. Apple най-сетне сподели своите iPhone с 5G благоприятни условия, нов дизайн и нови екрани на виртуално събитие нощес.

За първи път компанията демонстрира цели четири нови модела iPhone, а главният фокус бе 5G технологията, която всички те ще поддържат. Четирите модела включват наследници на миналогодишните iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, както и напълно нов модел с размер на екрана от 5,4 " - за тези, които считат, че телефоните през днешния ден станаха прекомерно огромни.Камерите на моделите също са нови и дават още по-добри благоприятни условия за фотоси и видео на мрачно, най-здравото стълко в смарт телефон в историята, по-бързи чипове и други.

Първи в представянето бе iPhone 12, правоприемник на най-продавания телефон през 2020 година - iPhone 11. Моделът е с размер на екрана 6,1 ", само че ще бъде доста по-малък, тъничък и лек от миналогодишния, защото екранът употребява OLED технология. Екранът пък е затрупан с Ceramic Shield - най-здравото стъкло, поставяно в телефон в историята, което дава обещание да е четири пъти по-здраво от миналогодишните. iPhone 12 Mini е напълно нов модел за гамата и ще има OLED екран с размер 5,4 ", което значи, че ще бъде по-малък от iPhone 6, само че с по-голям екран.
 iPhone 12
Източник:

iPhone 12

Единствената разлика сред двата модела е точно размерът на екрана. И двата са с нов дизайн, наподобяващ iPad Pro и обещаващ отбрана от вода и прахуляк.

Камерите на двата модела са актуализирани. Новата необятна (стандартна) камера ще снима още по-добре на мрачно - с 27%, съгласно Apple. Night Mode, който разрешава фотоси при ниска осветеност, към този момент работи и на ултрашироката и селфи камерата. iPhone 12 ще бъде и първият телефон в света, който може да снима HDR Dolby Vision видео.
 iPhone 12
Източник:

iPhone 12

Моделите употребяват новия процесор A14 Bionic, който е първият в смарт телефон промишлеността, създаден по 5-нанометров развой. Освен че ще бъде по-енергийно ефикасен, Apple дават обещание 50% по-бърза работа от който и да е различен чип, създаден от съперника компания. Спрямо миналогодишните модели, подобрението е към 40%.

Както се очакваше, в кутията на iPhone 12 Mini и iPhone 12 (както и на Pro моделите) няма да има адаптер за зареждане и слушалки, само че ще има нужния кабел. Причината е понижаване на въглеродните излъчвания от активността на компанията. Ходът ще ги понижи с 2 млн. метрични тона годишно - еквивалента на 450 хиляди автомобила.

iPhone 12 и iPhone 12 Mini ще се продават с 64, 128 и 256GB в синьо, зелено, черно, бяло и алено. Цените им стартират от $799 и $699 надлежно. Предварителните поръчки стартират от 16 октомври, а доставките - от 23 октомври за iPhone 12. По-малкият модел ще може да бъде поръчан от 6 ноември, а ще се появи по магазините на 13 ноември. Цените им стартират от $999 за модела с 6,1 " екран и $1099 за по-големия.

iPhone 12 Pro

Apple сподели и два нови Pro модела - с размер на екраните 6,1 " и 6,7 ". Последният ще бъде най-големият iPhone в историята.

Двата модела имат по три камери - необятна, ултраширока и телефото, както и LiDAR датчик, който сканира околната среда. Моделите към този момент ще могат да снимат и в RAW формат.
 iPhone 12 Pro
Източник:

iPhone 12 Pro

Камерите на iPhone 12 Pro се разграничават от тези в iPhone 12. Стандартната камера е с 47% по-голям датчик по отношение на миналогодишната и дава обещание 87% усъвършенстване във фотографията при ниска осветеност. Телефото камерата пък към този момент предлага оптично приближение от 2,5 пъти.

iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max ще се оферират в графитен, сребърен, златен и наследник цвят, като поръчките за модела с 6,1 " екран стартират от 16 октомври, а за този с 6,7 " - от 6 ноември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР